Κυριακή , 1 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Χορευτική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- 1ο Σεμινάριο για τον Παραδοσιακό Χορό στην Ήπειρο

Χορευτική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- 1ο Σεμινάριο για τον Παραδοσιακό Χορό στην Ήπειρο

xoretytikoΑπό:Γιώργος Γκόντζος

 

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και τη Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το πρώτο βιωματικό σεμινάριο για τους χορούς στην  Ήπειρο, με θέμα: «Χοροί της περιοχής Μετσόβου». Η εκδήλωση περιελάμβανε σεμινάριο παραδοσιακού χορού, επίσκεψη και ξενάγηση στο Μέτσοβο, πεζοπορία σε μέρος της διαδρομής “στα χνάρια της αρκούδας” του URSA Trail και γλέντι με τη συμμετοχή ντόπιων κατοίκων στο Ανήλιο.

Σε ανακοίνωση της Χορευτικής Ομάδας τονίζεται:    “Ευχαριστούμε θερμά τις Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη στήριξή τους στην υλοποίηση του 1ου Σεμιναρίου για τον Παραδοσιακό Χορό στην  Ήπειρο, την κ. Τζαλονίκου Μαριλένα για την εξαιρετική εισήγηση και διδασκαλία, τον κ. Καλοφύρη Νίκο, οδηγό μας στην υπέροχη πεζοπορική διαδρομή, και τους κατοίκους του Ανήλιου που δέχθηκαν την πρόσκλησή μας κι έτσι, μας δόθηκε η ευκαιρία να γλεντήσουμε μαζί τους, με χορούς του τόπου τους. ”

 

 

 

Ιωάννινα, 7 Δεκεμβρίου  2015

 

Από τη Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων

Δείτε Επίσης

«Υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με τις απαραίτητες προϋποθέσεις», διατείνεται η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023» σχετικά με τη λευκή ψήφο της ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of