Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Μέλημά μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των Δήμων, παρά ο τρόπος εκλογής των Δημοτικών Αρχών»

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Μέλημά μας θα πρέπει να είναι η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των Δήμων, παρά ο τρόπος εκλογής των Δημοτικών Αρχών»

dimarxos tsirogiannhsΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε δήλωσή του σχετικά με την διαφαινόμενη καθιέρωση της απλής αναλογικής στον τρόπο εκλογής στην Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει:

Την ώρα που οι ΟΤΑ κάνουν δραματικές εκκλήσεις για αλλαγή μοντέλου στην Αυτοδιοίκηση, με άμεσες προσλήψεις προσωπικού και αύξηση χρηματοδότησης για την λειτουργία όλων των δομών που οι Δήμοι κλήθηκαν να αναλάβουν, η διαφαινόμενη καθιέρωση της απλής αναλογικής από τις επόμενες εκλογές  δεν θα λύσει προβλήματα. Αντιθέτως, θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα καθώς ελλοχεύει σοβαρότατος κίνδυνος ακυβερνησίας στους Δήμους.

Πρέπει, όμως, να γίνει αντιληπτό ότι περισσότερη σημασία για όλους μας έχει η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των Δήμων, η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η εκπόνηση των αναγκαίων έργων, παρά ο τρόπος εκλογής των Δημοτικών Αρχών.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει ουσιαστικές και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για αύξηση της χρηματοδότησης προς τους Δήμους στο 8% του ΑΕΠ, για φορολογική αποκέντρωση και χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης από το ΕΣΠΑ, καθώς και το γεγονός ότι οι Δήμοι  συνεχίζουν να αποτελούν το μοναδικό στήριγμα για χιλιάδες συμπολίτες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και στερούνται ακόμη και των βασικών για τη διαβίωσή τους.

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Οι Άγριες Μέλισσες, συναντούν την Ηλέκτρα του Ευριπίδη, στα Γιάννενα

Την ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδη παρουσιάζουν το καλοκαίρι 2022 οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη σε μετάφραση Στρατή ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments