Κυριακή , 17 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Ιωαννιτών

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Ιωαννιτών

ΠΑΝΟΣ
Ο Χρήστος Πάνος, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ιωαννιτών.

Από:Γιώργος Γκόντζος–Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και προεργασίες, ώστε μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει να δέχεται τους πολίτες και τις αιτήσεις τους, ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ιωαννιτών. Τη σχετική ενημέρωση έκανε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ενώ στις αρχές τις εβδομάδας θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις με ολοκληρωμένη ενημέρωση και σχετικές οδηγίες προς τους δημότες.

Όπως είπε ο Δήμαρχος «είμαστε έτοιμοι από πλευράς της οργάνωσης του Γραφείου, του εξοπλισμού και του υποστηρικτικού μηχανισμού και παράλληλα έγινε όλη η προπαρασκευή που απαιτούνταν, δηλαδή η κατάρτιση του Κώδικα Λειτουργίας του Συμπαραστάτη του Δημότη, τα Κείμενα Οδηγιών προς τους πολίτες και τα έντυπα των αιτήσεων».

Ως γνωστόν, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκλέξει με αυξημένη πλειοψηφία τον διακεκριμένο νομικό κ. Χρήστο Πάνου, ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ιωαννιτών.

Όπως διατυπώνεται και στο 1ο Άρθρο του ΚΩΔΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ που καταρτίστηκε: «Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης αποτελεί διοικητικό όργανο του Δήμου Ιωαννιτών, με αποστολή την διαμεσολαβητική επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άμεσα θιγόμενοι πολίτες και επιχειρήσεις από κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του Δήμου Ιωαννιτών. Η λειτουργία του αποσκοπεί στην βελτίωση της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό και διέπεται από τις αρχές της νομιμότητας, της αμεροληψίας, της ίσης μεταχείρισης, της διαφάνειας και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων».

 

Δείτε Επίσης

Σε εξέλιξη το 11ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Πράμαντα

Στα Πράμαντα φιλοξενείται το 11ο Συμπόσιο Γλυπτικής, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of