Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Όχι στον αφανισμό της Μεσοχώρας- Να πέσει το φράγμα-Εκδήλωση στα Γιάννινα από την ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣ

Όχι στον αφανισμό της Μεσοχώρας- Να πέσει το φράγμα-Εκδήλωση στα Γιάννινα από την ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣ

17353589_1863023147316093_1905955117709079202_nΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Με κεντρικό σύνθημα “Όχι στον αφανισμό της Μεσοχώρας- Να πέσει το φράγμα”, η ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ διοργανώνει το Σάββατο 29 Απριλίου ,εκδήλωση στα Γιάννινα .Σε ανακοίνωση της Κίνησης αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Ένα από τα κεντρικά έργα που επιδιώκει να πραγματώσει η κυβέρνηση είναι αυτό της εκτροπής του Αχελώου προς το Θεσσαλικό κάμπο, σε συνδυασμό με την κατασκευή νέων τεράστιων φραγμάτων και υδροηλεκτρικών έργων στον άνω ρου του Αχελώου (Μεσοχώρα και Συκιά).

Το σχέδιο έχει ως σκοπό να πνιγεί η Μεσοχώρα και οι βλέψεις για την πώληση ενός σημαντικού μεριδίου των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες να γίνουν πραγματικότητα.

Όλα για το οικονομικό όφελος με εργαλείο την ιδιωτικοποίηση και όλα βέβαια με τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος για την ευρύτερη περιοχή. Γίνεται εδώ σαφές ότι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Σ’ αυτό αν υπάρχει ένα έργο που πρέπει να υλοποιηθεί κατά προτεραιότητα, αυτό είναι το γκρέμισμα του φράγματος της Μεσοχώρας και η περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής, από τις επεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, με δεδομένη την ανάγκη τώρα που έπεσε και το τελευταίο ‘φύλο συκής’ περί αριστερής διαχείρισης η κοινωνία να θεσμίσει η ίδια τη αμεσοδημοκρατική διαχείριση φυσικών πόρων όπως το νερό, με δεδομένες επιπλέον τις παρακαταθήκες των καρποφόρων αγώνων στην περιοχή μας ενάντια στην φραγματοποίηση του Αράχθου, την εκτροπή του Αώου, προσκαλούμε όλους και όλες σε δημόσια συζήτηση το Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, στις 8 το απόγευμα, στον εκχ Αλιμούρα – Γιοσέφ Ελιγιά 20- με θέμα ‘Όχι στον αφανισμό της Μεσοχώρας- Να πέσει το φράγμα’.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

  • Βούλα Βλάχου, κάτοικος Μεσοχώρας
  • Γιάννης Παπαδημητρίου, μέλος του πανελλαδικού δικτύου για τη διάσωση της Μεσοχώρας και του Αχελώου.

Στην εκδήλωση θα γίνει και ενημέρωση για την πορεία ενάντια στο φράγμα Μεσοχώρας την Κυριακή 4 Ιουνίου και τον τρόπο μετάβασης.”

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments