Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Απόκριες και Κούλουμα στο Δήμο Ζίτσας

Απόκριες και Κούλουμα στο Δήμο Ζίτσας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Ζίτσας σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς. Τα πατροπαράδοτα έθιμα με το άναμμα της Τζαμάλας στις τοπικές Κοινότητες και τα  Κούλουμα, αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο και άφησαν θετικές εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και διοργανωτές.

Τα Κούλουμα που γιορτάστηκαν στα «Εικονίσματα» της Τοπικής Κοινότητας Μ. Γαρδικίου επισφράγισαν την επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου (δημότες και επισκέπτες) ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ανηφόρησαν στο λόφο, γλέντησαν υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και γεύτηκαν σαρακοστιανά εδέσματα  που πρόσφερε ο Δήμος με τη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών Ελεούσας.

ΟΙ ΤΖΑΜΑΛΕΣ                                                      

Το βράδυ της Κυριακής το κέφι και το αποκριάτικο ξεφάντωμα στήθηκε γύρω από τις τζαμάλες που άναψαν στις περισσότερες Τοπικές Κοινότητες  με τη συνεργασία των πολιτιστικών συλλόγων και των τοπικών  φορέων.

Στην καθιερωμένη τζαμάλα που άναψε στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελεούσας το  γλέντι κράτησε ως αργά το βράδυ και οι παρευρισκόμενοι  διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική  και γεύτηκαν  κρασί και εδέσματα που προσέφερε ο Δήμος Ζίτσας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments