Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Συνάντηση Ολάντ – Πούτιν με επίκεντρο την Ουκρανία

Συνάντηση Ολάντ – Πούτιν με επίκεντρο την Ουκρανία

Η συνάντηση θα γίνειμε αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων HOLLANDE-master675

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τους την 24η Απριλίου στην Αρμενία με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από τη γενοκτονία των Αρμενίων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, δύο ημέρες μετά την προγραμματισμένη συνάντηση στο Παρίσι (την 22α Απριλίου) μεταξύ του Γάλλου προέδρου και του Ουκρανού ομολόγου του Πέτρο Ποροσένκο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο στο Γερεβάν πραγματοποιείται στον απόηχο της απόφασης της Γαλλίας να αναστείλει έως το φθινόπωρο την παράδοση των πολεμικών πλοίων Mistral στη Ρωσία, ένα θέμα που συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στις σχέσεις Παρισιού και Μόσχας.

Χθες ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι αυτή η απόφαση της Γαλλίας δεν «έχει καμία σημασία» για τη Ρωσία καθώς η σύμβαση έχει ως στόχο, σύμφωνα με τον ίδιο, κυρίως να προσφέρει στήριξη στα γαλλικά ναυπηγεία.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments