Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής και το απαλλακτικό βούλευμα για το έλλειμμα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ για την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής και το απαλλακτικό βούλευμα για το έλλειμμα

1970701_710749365636856_212924556_n  Φωτογραφία:Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ Νίκος Γκόντας

Από: Γιώργος Γκόντζος

Με  αφορμή  την  ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αναφέρεται στο σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου  Εφετών για την υπεξαίρεση του 1,373 + 280.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών, από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ επισημαίνονται τα εξής:

“Δεν αντιλαμβάνεται η  Γιαννιώτικη κοινή γνώμη  τους δημόσιους πανηγυρισμούς  της Δημοτικής Αρχής για την απώλεια 1,7 εκ. ευρώ περίπου από τα ταμεία του Δήμου που είναι η ουσία της υπόθεσης, γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά και στην περίοδο της <<αναδημιουργίας>> του Δήμου Ιωαννιτών  του σκότους και των λακουβών.

Δεν κρίνουμε την τακτική της Δικαιοσύνης, αλλά κρίνουμε την τότε και την σημερινή Δημοτική Αρχή, που ενώ στα ταμεία του Δήμου γίνονταν πλιάτσικο, εκείνη κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου.

Οι εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς πανηγυρισμοί,  καθόλου  δεν απαλλάσσουν την Δημοτική Αρχή από την πολιτική  ευθύνη,  όταν μάλιστα επί των ημερών της υπήρξαν και τρεις απώλειες ζωών συμπολιτών μας,  ενώ η ίδια αποδείχτηκε εντελώς  ανίκανη να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου.

Να υπενθυμίσουμε  και για την αποκατάσταση της αλήθειας ,ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου της υπεξαίρεσης, ενός τόσο σημαντικού ποσού, έγινε από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας και από τον επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Ν. Γκόντα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός το οποίο αποδείκνυε ότι  μέχρι εκείνη τη στιγμή το αγνοoύσε   παντελώς , αν δεν το συγκάλυπτε  η Δημοτική Αρχή. Επομένως κάθε  πανηγυρισμός για δήθεν δικαίωση της σήμερα , μόνο ως περίσσιο θράσος, ως πολιτική σπέκουλα και ως κάλυψη των αδυναμιών και των ανικανοτήτων της μπορεί να εκληφθεί και μάλιστα,όταν είναι γνωστό ότι η ποινική δικαιοσύνη  ανεπηρέαστα θα πρέπει να αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο της.”

 

Η απόδοση της δικαιοσύνης, όσον αφορά την υπεξαίρεση, θα γίνει από τους φυσικούς δικαστές, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη της ερευνας και διεκπεραίωσης της όλης υπόθεσης και η παράταξη μας αυτή τη στιγμή δεν κάνει κανένα σχολιασμό.

 

Ως τότε συγκρατείστε την  ευφορία της κοσμογονίας έργων εκεί στη Δημοτική Αρχή και λύστε έστω και ένα από τα προβλήματα της καθημερινότητας μιας πόλης, που είναι βομβαρδισμένη με αδιαφορία.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments