Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση του Δημάρχου Ζίτσας με τη Διευθύνουσα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Μαθητικής Εστίας  

Συνάντηση του Δημάρχου Ζίτσας με τη Διευθύνουσα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Μαθητικής Εστίας  

demarcosΑπό:Γιώργος Γκόντζος

Το πάγιο αίτημα του Δήμου Ζίτσας προς το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) για την  παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων της μαθητικής εστίας στην Τ.Κ. Ζίτσας έθεσε ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στη Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ιδρύματος Άννα Μαυρουδή.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας επισκέφθηκε τη Διευθύνουσα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. στο γραφείο της στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης

Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των δύο και ο κ. Πλιάκος παρουσίασε την πρόταση του Δήμου για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που διαθέτει το Ίδρυμα Νεολαίας στην Τ.Κ. Ζίτσας, που αυτή τη στιγμή μένουν ανεκμετάλλευτες. Από την πλευρά της η κα Μαυρουδή έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταθέτοντας τη δική της άποψη ειδικά για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Με την πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ζίτσας ζητά από τη Διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας  να παραχωρήσει στο Δήμο κατά χρήση το κτίριο της Μαθητικής Εστίας για εικοσιπέντε (25) τουλάχιστον χρόνια.

Ο Δήμος Ζίτσας για όλο αυτό το διάστημα θα μπορεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, είτε σε συνεργασία με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., είτε σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς να υλοποιήσει προγράμματα :

  • Προστασίας ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων,
  • Ανταλλαγής νέων,
  • Εκπαίδευσης σε αντικείμενα που θα απευθύνονται σε ευρύ φάσμα ατόμων.

Ειδικά για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων η Διευθύνουσα έδειξε ιδιαίτερο  ενδιαφέρον καθώς θεωρεί πως Δήμος και Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μια σειρά εξειδικευμένων διαθεματικών με στόχο οι συμμετέχοντες, είτε να  αποκτούν νέες  βασικές  δεξιότητες είτε να  αναβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες.

Σε ότι αφορά την πρόταση του Δήμου Ζίτσας για δράσεις που στόχο έχουν την προστασία ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, ο κ. Πλιάκος ενημέρωσε την κα Μαυρουδή ότι στις αρχές Φθινοπώρου αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων(Ε.Ε.Π.Α.Α.) επισκέφθηκε την περιοχή της Ζίτσας, είδε τις εγκαταστάσεις και εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον, για την άμεση αποκατάσταση, συντήρηση και διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου. Στόχος της Διοίκησης της Ε.Ε.Π.Α.Α. είναι να δημιουργήσει οικοτροφείο για ενήλικα άτομα με αυτισμό που θα λειτουργεί παράλληλα με το ίδρυμα «Ελένης Γύρα» που δραστηριοποιείται στην Τ.Κ. Ζίτσας και λόγω του μεγάλου αριθμού οικότροφων που φιλοξενεί δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες όλης της Βορειοδυτικής Ελλάδας

 «Με την ανάπτυξη τέτοιων δομών στην περιοχή, επεσήμανε ο κ. Πλιάκος στη διάρκεια της συνάντησης, τα οφέλη για όλους μας είναι πολλαπλά και αμφίδρομα, καθώς θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις, το Ίδρυμα Νεολαίας και ο Δήμος θα ενισχύσουν τον κοινωνικό τους ρόλο και θα ενισχυθεί η τοπική κοινωνία».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments