Κυριακή , 19 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / 26 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος- 6 συλλήψεις σε ένα διήμερο

26 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος- 6 συλλήψεις σε ένα διήμερο

Μικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το διήμερο (11-12 Οκτωβρίου 2019) στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους στο πλαίσιο δράσεων για την προστασία από την ηχορύπανση και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην πόλη των Ιωαννίνων.

Τις παραπάνω στοχευμένες δράσεις σχεδίασε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων και υλοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και τον Σταθμό Τουριστικής Αστυνομίας Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων.

Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τα ειδικά κλιμάκια αστυνομικών, στο πλαίσιο των μέτρων αστυνόμευσης που εφαρμόζονται, συνελήφθησαν, (6) άτομα, από τα οποία (4) για ηχορύπανση και (2) για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.  

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 31, 33, 34 και 48 ετών, ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι όπως διαπιστώθηκε σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν μία 36χρονη ημεδαπή και μία 38χρονη αλλοδαπή, διότι διαπιστώθηκε να εργάζονται σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στερούμενες πιστοποιητικών υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν (26) έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν παραβάσεις, που αφορούσαν:

  • (4) για ηχορύπανση
  • (2) για στέρηση πιστοποιητικών υγείας
  • (1) για στέρηση άδειας εργασίας
  • (1) για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού
  • (1) για παράβαση φορολογικής νομοθεσίας
  • (1) για παράβαση που αφορά τη λειτουργία μουσικών οργάνων
  • (1) για παράβαση που αφορά τα τραπεζοκαθίσματα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments