“Χρυσός” ο Ιάσονας Μουσελίμης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Μεγάλες στιγμές ζουν, για μία ακόμη φορά, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και η Γιαννιώτικη Κωπηλασία, με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Ιάσονας Μουσελίμης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων του Πλόβντιβ.

Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη νίκη του Γιαννιώτη Πρωταθλητή, ο οποίος αναδεικνύεται πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο ως ο καλύτερος σκιφίστας του κόσμου στην ηλικιακή του κατηγορία. Αυτή είναι η δεύτερη διεθνής επιτυχία για τον Ιάσονα φέτος μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον περασμένο Μάιο.

Αφού τις προηγούμενες ημέρες πέρασε με άνεση από προκριματικούς και ημιτελικούς, σε ένα δύσκολο αγώνισμα με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ανταγωνισμό, ο Μουσελίμης τερμάτισε πρώτος στον σημερινό μεγάλο τελικό με χρόνο 6:50.57, αφήνοντας δεύτερο το Νορβηγό Αρκάντιους (6:53.03) και τρίτο τον Βέλγο Ντρέσεν (6:57.02). Περνώντας τη γραμμή του τερματισμού, πανηγύρισε έντονα τη νίκη του υπό τις επευφημίες των θεατών, οι οποίες τον συνόδευσαν και στη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων.

Εξαιρετική εμφάνιση στο Παγκόσμιο, στο οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά, έκανε και η νεαρή αθλήτρια του Ν.Ο.Ι. Σύλβια Γιουγλή με το Τετραπλό Σκιφ., η οποία έφτασε ως τον Τελικό Β παίρνοντας την πέμπτη θέση με χρόνο 6:46.50. Η ελληνική βάρκα, την οποία, πλην της πρωταθλήτριας Σύλβιας απαρτίζουν οι Άννα Μαρία Ήλη – Χρυσάνθη Μπατάκη και  Αμαλία Ντάνη, κατετάγη 11η στη γενική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εκφράζει τη χαρά, τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια μας για τη σπουδαία επιτυχία του Ιάσονα, ο οποίος αποδεικνύει ότι είναι φτιαγμένος από εκείνο το σπάνιο υλικό από το οποίο φτιάχνονται μόνο οι μεγάλοι αθλητές. “Είναι σίγουρο ότι το μέλλον του ανήκει και πως θα κάνει πολύ σπουδαία πράγματα στη συνέχεια χαρίζοντάς μας ακόμα μεγαλύτερες νίκες”, αναφέρει.

Συγχαίρει επίσης θερμά τη Σύλβια για την επιτυχημένη εμφάνισή της στο Παγκόσμιο. Με αυτή βάζει παρακαταθήκη για νέες ακόμα πιο σημαντικές διακρίσεις στη συνέχεια της αθλητικής της διαδρομής. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλη την ελληνική Εθνική Ομάδα για τις επιτυχίες της στο Πλόντιβ.

Συγχαρητήρια από την Διοικούσα του ΠΕΑΚΙ

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων και ο πρόεδρος της κ. Κωνσταντίνος Γκαρτζονίκας, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Γιαννιώτη Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Κωπηλασίας, Ιάσονα Μουσελίμη.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, χάρισε μία τεράστια επιτυχία στην Γιαννιώτικη και για στην Ελληνική κωπηλασία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων του Πλόβντιβ.

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Ιάσονας, βάζει τη δική του «σφραγίδα» στο σκιφ βλέποντας τους κόπους του να αποδίδουν καρπούς, και παράλληλα, δίνει συνέχεια σε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι επιτυχιών σε Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, για τη Γιαννιώτικη κωπηλασία.

Πρόκειται για μία σπουδαία διάκριση, με τον Ιάσονα Μουσελίμη να φέρνει τη δεύτερη διεθνή επιτυχία του για φέτος μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον περασμένο Μάιο.

Η Επιτροπή Διοίκησης εκφράζει τα θερμά της στην οικογένεια του Ιάσονα και στους προπονητές του, καθώς και στη διοίκηση και τα στελέχη του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, για τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση, που έχουν ως αποτέλεσμα να ζούμε όλοι μαζί μεγάλες στιγμές για τον Γιαννιώτικο αθλητισμό.

Σχετικές δημοσιεύσεις