Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής/Τμήμα Υγείας Ζώων επισημαίνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα- λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου- είναι απόλυτα κρίσιμο για τον έλεγχο της Ευλογιάς των αιγοπροβάτων.
Η Δ/νση Κτηνιατρικής επικαλείται την υπευθυνότητα όλων των επαγγελματιών της κτηνοτροφίας, την επαγρύπνησή σας και την συμμόρφωση στα μέτρα βιοασφάλειας ώστε να μην μεταδοθεί περαιτέρω το νόσημα της Ευλογιάς των προβάτων μέσω μετακινήσεων ζώων, ανθρώπων, οχημάτων.
Απευθύνει ισχυρή σύσταση, ιδιαίτερα μετά την συμμετοχή των κτηνοτρόφων σε πανηγύρια, ώστε να τηρούν τα βασικά μέτρα βιοασφάλειας πριν και μετά την είσοδό τους στις εκτροφές, δηλαδή αλλαγή υποδημάτων, ρούχων και πλύσιμο των χεριών.
