Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Eπισκέψεις κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ

Eπισκέψεις κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ

siriza

 

Σήμερα  οι μέχρι πρότινος Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και αργότερα στο Δημαρχείο και στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.

Στην επίσκεψη των Γιάννη Στέφου και Μερόπης Τζούφη στην Περιφερειακή Δνση Εκπσης ,στην οποία παρευρέθηκαν οι Δντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπσης Ν.Ιωαννίνων κκ Κολιός και Ντούρος, η  Περιφερειακή Διευθύντρια κ.Αγγελική Φωτεινού τόνισε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Για το κρίσιμο ζήτημα των κενών ανέφερε πως τα κενά στην Ήπειρο είναι λιγότερα από άλλες περιοχές και είναι διαχειρίσιμα. Επίσης η κ Φωτεινού επεσήμανε ως σημαντικό πρόβλημα, την μεγάλη συγκέντρωση παιδιών που παρατηρείται στα νηπιαγωγεία της Ακαδημίας, όπου υπάρχουν τάξεις και των 25 παιδιών. Γενικά τόνισε πως η πόλη παρουσιάζει πρόβλημα στην στέγαση των νηπιαγωγείων και πως είναι απαραίτητη η κατασκευή 3 τουλάχιστον νηπιαγωγείων.

Μετά από ερώτηση για το ζήτημα του 4ου Δημοτικού, στο οποίο προκλήθηκαν σοβαρές φθορές μετά από  τη φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο χειμώνα, η Κα Φωτεινού απάντησε πως οι εργασίες συνεχίζονται και ότι η στέγη του σχολείου θα είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη του μήνα.

Τέλος, η κ. Φωτεινού ανέφερε το σοβαρό θέμα της μείωσης του αριθμού των μαθητών, γεγονός που οφείλεται στον επαναπατρισμό οικογενειών μεταναστών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης καθώς και σε οικογένειες Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό.

Στο τέλος της επίσκεψής τους οι έως πρότινος βουλευτές επισκέφθηκαν τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης όπου και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Καραγιάννης,ο  Γιάννης Στέφος και η Μερόπη Τζούφη επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης καθώς και τις υπηρεσίες του Δήμου όπου και συζήτησαν για αρκετή ώρα με τους υπαλλήλους του Δήμου πάνω στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό διατυπώθηκε στην διήμερη πανελλαδική σύσκεψη του κόμματος το προηγούμενο σαββατοκύριακο στην Αθηναΐδα.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ε.Κολιοφώτη-“Οι μαθητές μαθαίνουν τι σημαίνει σεβασμός πραγματικά στο περιβάλλον”.Χρυσό βραβείο για το 2ο Δημοτικό Καναλακίου και τη μελέτη για τη δημιουργία ενός “πράσινου” σχολείου.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με ειδική αφιέρωση στους εκπαιδευτικούς του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου ,στους γονείς αλλά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments