Πέμπτη , 25 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Eργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: “Να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ”

Eργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: “Να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη ΠΝΠ για το ΚΕΘΕΑ”

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

Αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, η κυβέρνηση έφερε με διαδικασίες κατεπείγοντος Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ . Με το πρόσχημα «της αποκατάστασης της χρηστής διοίκησης και δημοσιονομικής διαχείρισης», υπονομεύεται πλήρως το έργο του ΚΕΘΕΑ , καταργώντας την αποστολή, τον σκοπό και τη δυνατότητά του για ίδρυση νέων μονάδων.

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα, με δωρεάν προγράμματα και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του έργου, καθώς βγαίνουν «καθαροί», δηλαδή χωρίς να κάνουν χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας, πάνω από 300 άνθρωποι κάθε χρόνο.

Κι όλα αυτά παρά τις τεράστιες δυσκολίες, όπως το πετσόκομμα του κρατικού προϋπολογισμού απ’ όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και την άρνησή τους για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την υπονόμευση του έργου μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων για αποποινικοποίηση της χρήσης κ.ά.

Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση, από την ΠΝΠ έχουν «παραλειφθεί» οι διατάξεις του άρθρου 56 του Ν.4139/2013, που αφορούν την κρατική χρηματοδότησή του και το πού, πώς, τη μορφή των νέων μονάδων που θα αναπτύσσονται.

Πρόκειται για προκλητική ενέργεια που επιχειρεί να αλλάξει το χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ που επί σειρά ετών με τα προγράμματά του έχει συμβάλει στο να ξεφύγουν από την κόλαση των ναρκωτικών και να ενταχτούν στην κοινωνική ζωή και δράση χιλιάδες νέοι. Η ωμή αυτή παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ γίνεται στην κατεύθυνση της πιστής εφαρμογής της πολιτικής της ΕΕ για τα ναρκωτικά που υποβαθμίζει τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα στρώνοντας το δρόμο για τον απόλυτο συμβιβασμό με το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και που προωθεί τη νομιμοποίηση της πώλησης, της χρήσης και της καλλιέργειας κάνναβης.

Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε το έδαφος στρωμένο από τις προηγούμενες. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης, τη νομιμοποίηση των ιδιωτών να ανοίγουν μαγαζάκια «πρόληψης και απεξάρτησης», τους χώρους εποπτευόμενου θανάτου, τη διάδοση της ναρκω-κουλτούρας κι ένα κάρο αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους που βυθίζουν το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, στους μισθούς πείνας και τα πετσοκομμένα δικαιώματα.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Εργασίες μικρής κλίμακας στην κεντρική πλατεία

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά τις μέρες αυτές σε εργασίες μικρής κλίμακας με σκοπό την αποκατάσταση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments