Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκπαίδευση / ERASMUS+ – ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ  

ERASMUS+ – ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ  

business

 Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με χαρά ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, Στρατηγικές Συμπράξεις, ξεκινά την πραγματοποίηση του Εντατικού Προγράμματος Σπουδών (ISP) που θα φιλοξενηθεί από 2 έως 13 Νοεμβρίου 2015 στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», με παράλληλες εκδηλώσεις – Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προωθώντας ένα Αειφόρο Μέλλον, ενώνει τις δυνάμεις του με 3 καταξιωμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ευρώπης: Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι (Φινλανδία), Πανεπιστήμιο της Νάπολης (Ιταλία), Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ελλάδα), και 2 Ινστιτούτα: BEST (Αυστρία), και PiM (Μάλτα). Τις δράσεις συντονίζει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κατερίνα Πλακίτση.

Το Πρόγραμμα, με τίτλο Environmental Portfolio for Quality in University Education (EPOQUE), επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα γενιά επιστημόνων με σήμα κατατεθέν την έξυπνη εξειδίκευση σε σχέση με το περιβάλλον. Με μέσο καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές προάγει την έρευνα και στοχεύει στην καταπολέμηση προβλημάτων περιβαλλοντικής και κοινωνικής υφής για τη βελτίωση των συνθηκών της ανθρώπινης διαβίωσης.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από τομείς των Θετικών, Πολυτεχνικών και Παιδαγωγικών Τμημάτων  καλούνται να κοινωνήσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στις επόμενες γενιές. Με εργαλεία τη θεωρία του Vygotsky και την ομαδοσυνεργατική μάθηση, μέσα σε 2 εβδομάδες, 5 φοιτητές και 2 διδάσκοντες από κάθε χώρα συμμετέχουν σε διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, και βιωματικά εργαστήρια. Θεμελιώδης αξία των δράσεων αποτελεί η ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικού ιδεώδους και η εκπαίδευση σε αποτελεσματικές πρακτικές, έτσι ώστε, να διασφαλιστεί η μελλοντική ποιότητα και ισορροπία.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η ερευνητική ομάδα @fise group πρωτοπορούν και αναπτύσσουν ένα Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Σπουδών επιπέδου Master, ως εξέλιξη των ήδη διακεκριμένων για τις καλές πρακτικές ERΑSMUS IPs που υλοποιούνται από το 2009.

 

Πληροφορίες:

httpsss://epoque-project.eu

httpsss://users.uoi.gr/kplakits

email:  [email protected]

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments