Τρίτη , 17 Μαΐου 2022
Αρχική / Επικαιρότητα / H Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΠΓΝΙ καλεί σε απεργία αύριο Τετάρτη 27 Νοέμβρη

H Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΠΓΝΙ καλεί σε απεργία αύριο Τετάρτη 27 Νοέμβρη

Σε πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία  καλεί η επιτροπή αγώνα συμβασιούχων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αύριο, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 10 π.μ.,στην είσοδο του ΠΓΝΙ με αίτημα την αναστολή της απόλυσης 90 συμβασιούχων καθαριότητας ενώ παράλληλα διεκδικούν την βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων του ΓΠΝΙ:

“Συναδέλφισσες-οι,

Έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε θυμό για την κοροϊδία που ζήσαμε 2 χρόνια στο ΠΓΝΙ.

—-Κοροϊδία που ξεκίνησε με υποσχέσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές της, για μονιμοποίηση και μοριοδότηση της προσφοράς μας στο ΠΓΝΙ.

—-Κοροϊδία για σταδιακή βελτίωση των συνθηκών εργασίας και σταδιακή άρση των ανισοτήτων μεταξύ μας, που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

—-Κοροϊδία από την πλειοψηφία του συλλόγου που ενώ μας ενέγραψε ως μέλη του, αδιαφόρησε για τα πολλά προβλήματά μας. Έλειπε από τον μεγαλειώδη αγώνα του Μάρτη του 2018 όταν 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημοσίου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κατέθεσαν αγωνιστικά πρόταση νόμου για αλλαγή του άρθρου 103 του συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

————————————————————————————————————————————-

Όσοι συνάδελφοι απολύονται έχουν χρέος να μην αφήσουν ατιμώρητους όσους τους πετάνε ξανά στην ανεργία και την ανασφάλεια. Έχουν χρέος να προετοιμαστούν να παλέψουν για τα δικαιώματα τους ως άνεργοι ή ως εργαζόμενοι σε όποιον άλλον χώρο εργασίας.

Όσοι συνάδελφοι θα μείνουν για έναν χρόνο ακόμη έχουν χρέος, την αρνητική εμπειρία των 2 προηγούμενων ετών να την μετατρέψουν σε δύναμη οργάνωσης και διεκδίκησης σταθερής μόνιμης δουλειάς και καλύτερων συνθηκών εργασίας:

  • Χωρίς την εντατικοποίηση λόγω του ότι το προσωπικό που προσλαμβάνεται μόνο για τα 3 παλιά κτίρια χρεώνεται και το 4ο, με υπέρβαση του ωραρίου και απλήρωτες υπερωρίες.
  • Με πλήρη κάλυψη των όρων υγιεινής και ασφάλειας, εκπαίδευση και μέτρα ασφάλειας.
  • Χωρίς τις διάφορες διακρίσεις του προσωπικού αλλά με ισότιμα καθήκοντα και υποχρεώσεις . Χωρίς βολεμένους παράτυπα εις βάρος μας στην διοικητική υπηρεσία και άλλους που δεν μπορούσαν ούτε μια γονική άδεια να πάρουν.

ΟΣΟΙ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΦΤΗΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ  ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΑΣ .”

Δείτε Επίσης

Β.Νικολαΐδου -Κυριανίδου-Δεν είναι δυνατόν το Πανεπιστήμιο Αθηνών να εξακολουθεί  να τιμά τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—-  “Το σκεπτικό  μου νομίζω είναι αυτονόητο.Έγινε εισβολή σε μια ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments