Δευτέρα , 18 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / IOANNINA AIRSPORTS FESTIVAL – Πετάμε στον ουρανό των Ιωαννίνων Μια πανελλήνια γιορτή του Αεραθλητισμού 29& 30 Οκτωβρίου στα Γιάννενα  

IOANNINA AIRSPORTS FESTIVAL – Πετάμε στον ουρανό των Ιωαννίνων Μια πανελλήνια γιορτή του Αεραθλητισμού 29& 30 Οκτωβρίου στα Γιάννενα  

afisa-airsports-festivalΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Μια πανελλήνια γιορτή του Αεραθλητισμού θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 29 & 30 Οκτωβρίου στα Γιάννενα και μια συνάντηση αθλητών-πιλότων από όλη την Ελλάδα θα γεμίσει χρώμα τον ουρανό της πόλης πάνω από τη λίμνη της, προσφέροντας ένα συγκλονιστικό θέαμα.

Το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει το πρώτο Ioannina Airsports Festival.  Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος αεραθλητές από όλη την Ελλάδα και θα περιλαμβάνει πτήσεις αλλά και επιδείξεις δεξιοτεχνίας με αλεξίπτωτα πλαγιάς, αετούς (αιωρόπτερα),μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα, υπερελαφρά καθώς και άλματα ελεύθερης πτώσης από αλεξιπτωτιστές. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης για τους θεατές και ανοιχτό φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα την πτήση και τα Γιάννενα.

Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες τις εκδήλωσης δεν επιλέχθηκαν διόλου τυχαία, μιας και η πόλη των Ιωαννίνων αναμένεται να κατακλυστεί από επισκέπτες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου με τα ξενοδοχεία να εμφανίζουν ήδη πληρότητα 100%.

Το 1ο Ioannina Airsports Festival έρχεται ως συνέχεια της εκδήλωσης «πετάμε πάνω από τα Γιάννενα» που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα ακριβώς χρόνο και ήταν τότε η πρώτη φορά που επιχειρήθηκαν  οργανωμένες πτήσεις από την κορυφή του Μιτσικελίου, του βουνού που κυριαρχεί πάνω από τα Γιάννενα και τη λίμνη. Όπως λένε οι ειδικοί των αεραθλημάτων, τα Γιάννενα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έχει το προνόμιο να διαθέτει ιδανική εδαφική μορφολογία και μια πίστα απογείωσης ακριβώς πάνω στον …  ουρανό της.

Τόσο το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων, όσο και ο Δήμος Ιωαννιτών, επιδιώκουν να αναδείξουν τη δυνατότητα της περιοχής να καθιερωθεί ως τόπος για αεραθλήματα επιδόσεων, καθώς διαθέτει από τις ευνοϊκότερες συνθήκες  γι’ αυτό. Επενδύοντας σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκίνησε ένα σημαντικό έργο για τη διαμόρφωσης της πίστας του Μιτσικελίου και του δρόμου που οδηγεί σε αυτή, ενώ το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων έχοντας τη στήριξη του Δήμου φιλοδοξεί το Ioannina Airsports Festival να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια ως θεσμός που θα προκαλέσει ενδιαφέρον και συμμετοχή σε αεραθλητές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Μια γιορτή που θα χαρούν οι αθλητές και θα απολαύσουν οι θεατές

Με σημερινή τους συνέντευξη τύπου οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιωαννιτών, κ. Νίκος Γκόλας του Τουρισμού και κ. Παντελής Κολόκας του Αθλητισμού, καθώς και ο εκπρόσωπος του Αεραθλητικού Σωματείου, ο εκπαιδευτής της Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κ. Σταύρος Κωστούλας κάλεσαν τους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να βιώσουν το διήμερο 29 και 30 Οκτωβρίου την εμπειρία του Ioannina Airsports Festival και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια.

Ο κ. Κολόκας αναφέρθηκε στο έργο αναβάθμισης της πίστας του Μιτσικελίου που υλοποιεί ο Δήμος ώστε «να μπορούν να αποτελέσουν τα Γιάννενα σημείο αναφοράς για τον αεραθλητισμό» και προσκάλεσε όλους τους Γιαννιώτες «να απολαύσουν αυτή τη μεγάλη γιορτή».

Ο κ. Γκόλας ευχαρίστησε το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων, τονίζοντας πως το Ioannina Airsports Festival συμβάλει στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού στα Γιάννενα. «Ο Δήμος στέκεται αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες γιατί έχουμε αντιληφθεί το κέρδος που αποκομίζει η τοπική κοινωνία και η πόλη από τον αθλητικό τουρισμό», είπε ο κ. Γκόλας.  Σημείωσε πως στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα και θα την απολαύσουν οι χιλιάδες επισκέπτες των Ιωαννίνων αυτό το τριήμερο, «οι οποίοι φεύγοντας θα αποτελέσουν τον καλύτερο πρεσβευτή της πόλης μας , που είναι και το ζητούμενο», όπως είπε. Τέλος ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τον Αερολιμενάρχη κ. Μητσιμάρη για την απαραίτητη αδειοδότηση μιας τέτοιας εκδήλωσης.

Από την πλευρά του ο κ. Κωστούλας ευχαρίστησε το Δήμο για τη θερμή στήριξη και τη βοήθεια στην πραγματοποίηση του 1ου Ioannina Airsports Festival, λέγοντας πως «είναι μια μεγάλη γιορτή του αεραθλητισμού που θα προβάλει τα Γιάννενα και θα ‘ταξιδέψει’ τις εικόνες της πόλης μας παντού». Χαρακτήρισε επίσης σημαντικό το έργο του Δήμου για την αναβάθμιση της πίστας του Μιτσικελίου.

«Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ένα τέτοιο φεστιβάλ στην περιοχή μας και ο στόχος είναι όχι μόνο να καθιερωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά να το εντάξουμε σε πανευρωπαϊκά πλαίσια. Δεν είναι δύσκολο να  το καταφέρουμε αν το προσπαθήσουμε κι έχοντας την ανάλογη εμπειρία από το εξωτερικό σας λέω πως μέσα σε δύο-τρία χρόνια μπορεί ένα πανευρωπαϊκό φεστιβάλ να εξασφαλίσει πάνω από 2.000 διαμονές στην πόλη την περίοδο της διεξαγωγής του», είπε ο κ. Κωστούλας.

 

 

IOANNINA  AIRSPORTS  FESTIVAL

* Πρόγραμμα εκδήλωσης

 

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

11:30 π.μ :  Έναρξη Απογειώσεων και πτήσεις paramoter και υπερελαφρών από τον παραλίμνιο χώρο που βρίσκεται 50 μέτρα από την διασταύρωση Αμφιθέας.

12:00 μ :   Άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης.

13:00 μ.μ : Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

14:00 μ.μ. :  Πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς και αετών (αιωρόπτερα) από την κορυφή του Μιτσικελιού που βρίσκεται πάνω από τους Λιγκιάδες

.17:30 μ.μ : Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

 

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

09:00 π.μ : Έναρξη Απογειώσεων και πτήσεις paramoter και υπερελαφρών από τον παραλίμνιο χώρο που βρίσκεται 50 μέτρα από την διασταύρωση Αμφιθέας.

10:30 π.μ : Άλματα αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης.

12:00 μ. :  Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

13:00 μ.μ :  Πτήσεις αλεξιπτώτων πλαγιάς και αετών (αιωρόπτερα) από την κορυφή του Μιτσικελιού που βρίσκεται πάνω από τους Λιγκιάδες.

17:00 μ.μ. :  Acro show πάνω από τη λίμνη μπροστά από την πλατεία Μαβίλη.

18:00 μ.μ Τελετή λήξης

 

* Οι ώρες μπορεί να διαφοροποιηθούν λίγο εφόσον μας ζητηθεί από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων η παύση των πτήσεων για μικρό χρονικό διάστημα.

 

Δείτε Επίσης

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό του δικτύου ύδρευσης στην Ανατολή, σήμερα, Τετάρτη 4/8, θα υπάρξει ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of