Πέμπτη , 29 Ιουλίου 2021
Αρχική / Επικαιρότητα / Kαλύτερη καθημερινότητα σε όλο το Δήμο-Παρέμβαση προϋπολογισμού 950.000 ευρώ  σε εξέλιξη  στην περιοχή των Καρδαμιτσίων

Kαλύτερη καθημερινότητα σε όλο το Δήμο-Παρέμβαση προϋπολογισμού 950.000 ευρώ  σε εξέλιξη  στην περιοχή των Καρδαμιτσίων

IMG_20170622_113616IMG_20170622_113359Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Μια ολοκληρωμένη παρέμβαση προϋπολογισμού 950.000 ευρώ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην περιοχή των Καρδαμιτσίων. Μια περιοχή υποβαθμισμένη και «ξεχασμένη» την οποία όμως η σημερινή Δημοτική Αρχή έρχεται να αναβαθμίσει, όπως άλλωστε κάνει σε πολλές γειτονιές της πόλης αλλά και στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.

Τις εργασίες που εξελίσσονται αυτό το διάστημα επισκέφτηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τους αντιδημάρχους, Θανάση Μανταλόβα, Γιάννη Λιόντο και Νίκο Γκόλα.

Ο κ. Θ.Μπέγκας με δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει καθημερινά ότι βρίσκεται κοντά στους δημότες της τονίζοντας παράλληλα ότι στόχος της είναι στα πλαίσια των οικονομικών της δυνατοτήτων να κάνει παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, γνωρίζοντας φυσικά ότι ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ένας τεράστιος Δήμος και η ίδια οφείλει να αφήσει το αποτύπωμά της παντού.

«Σε μια νέα γειτονιά της πόλης αναπτύσσεται ένα σημαντικό έργο ασφαλτοστρώσεων πεζοδρομήσεων και παροχέτευσης όμβριων. Παρεμβάσεις φυσικά που θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα. Εμείς αφήνουμε το αποτύπωμα μας σαν Δημοτική Αρχή σε μια σπουδαία και σημαντική γειτονιά  της πόλης, παράλληλα όμως οι παρεμβάσεις μας συνεχίζονται με οργάνωση, σύστημα και ποιότητα σε όλο το Δήμο», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Από τη μεριά του ο Θ. Μανταλόβας έκανε λόγο για το ξεκίνημα μιας μεγάλης παρέμβασης σε υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου, εξηγώντας ότι το σύνθημα της Δημοτικής Αρχής είναι η «στροφή στην καθημερινότητα».

«Με τη σημερινή μας παρουσία σηματοδοτούμε την αρχή μιας μεγάλης παρέμβασης σε γειτονιές της πόλης που ήταν «ξεχασμένες», χωρίς βασικές υποδομές, χωρίς όμβρια, πεζοδρόμια και δρόμους. Τις εργασίες που γίνονται στα Καρδαμίτσια προϋπολογισμού 950.000 θα ακολουθήσουν κι άλλες με 1,2 εκ. ευρώ σε Βοτανικό, Λασπότοπο, Νέα Ζωή, Κάτω Νεοχωρόπουλο. Στρατηγική μας επιλογή μας είναι δίπλα στα σχέδια για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και τη βελτίωση της ελκυστικότητας της πόλης να βελτιώσουμε και την καθημερινότητα», ανέφερε ο κ. Μανταλόβας.

Ο Γ. Λιόντος, αντιδήμαρχος έργων, αναφέρθηκε στο μέγεθος της παρέμβασης που γίνεται στα Καρδαμιτσία λέγοντας ότι περισσότεροι από δέκα οδοί αποκτούν πια τις υποδομές που θα έπρεπε να είχαν εδώ και χρόνια.

«Έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά παρεμβάσεων στα Καρδαμίτσια στις οδούς Κ. Αιτωλού, Νέστορος, Δευκαλίωνος, Βουκουρεστίου, Ομήρου, Νικοδήμου, Δημοστράτους, ακολουθούν κι άλλες όπως η ΚΑ Φεβρουαρίου και Μ. Αθανάσιου με στόχο να λύσουμε χρόνια προβλήματα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής. Δε σταματάμε εδώ κι άλλες οδοί στην περιοχή θα αναβαθμιστούν. Με τα χρήματα που έχουμε προσπαθούμε να αλλάξουμε την όψη σε μια γειτονιά που μένουν τόσοι συνδημότες μας, βάζοντας τη δική μας πινελιά», επισήμανε.

Τέλος ο Ν. Γκόλας μίλησε κι αυτός για τη διπλή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να σχεδιάσει τις μεγάλες παρεμβάσεις χωρίς όμως να αφήσει την καθημερινότητα να την ξεπεράσει.

«Ενώ σχεδιάζουμε τα μεγάλα έργα και οραματιζόμαστε μεγάλες παρεμβάσεις δε ξεχνάμε την καθημερινότητα, δεν την αφήνουμε να μας ξεπεράσει. Τα Καρδαμίτσια είναι το αποτέλεσμα ενός συνεχούς διαλόγου που έχουμε επιτύχει με φορείς και τους κατοίκους για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε με τη συνεχή διαβούλευση. Τα γραφεία όλων μας είναι πάντα ανοιχτά προκείμενου να ακούσουμε τις ανάγκες και να προγραμματίσουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

Εκ μέρους των κατοίκων, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μαρμάρων, Κωνσταντίνος Οικονόμου, δήλωσε ικανοποιημένος αλλά και δικαιωμένος τόσο για το πλήθος όσο και για την ποιότητα των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στην περιοχή.

ΠΗΓΗ:ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Δείτε Επίσης

Το Ζαγόρι υποψήφιο Πολιτιστικό Τοπίο της UNESCO

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου διοργανώνουν Εκδήλωση Ενημέρωσης ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of