Τετάρτη , 19 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / KKE: 2ημερο εκδηλώσεων προς τιμή των μαχητών- μαχητριών του ΔΣΕ

KKE: 2ημερο εκδηλώσεων προς τιμή των μαχητών- μαχητριών του ΔΣΕ

Το ΚΚΕ τιμά τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ. Τη συμβολή και τη θυσία των χωριών του Γράμμου και του Σμόλικα στον τρίχρονο ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας.

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τον εμπλουτισμό και ολοκλήρωση  του μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο. Για να γίνει ένας ακόμη πιο ολοκληρωμένος χώρος γνώσης και τιμής σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Διδασκόμαστε από τον αγώνα του ΔΣΕ. Μελετάμε την ιστορίας του κόμματός μας και του τόπου μας. Έχουμε όπλο το δοκίμιο ιστορίας του ΚΚΕ  (1919- 1949). Αντιμετωπίζουμε  την άγνοια. Απαντάμε στην  παραχάραξη της ιστορίας, στον αντικομμουνισμό, που φουντώνουν στις μέρες στην Ελλάδα και την ΕΕ όλο και περισσότερο.

Αποκτούμε γνώση και πείρα από το χθες για να βαδίσουμε σήμερα ακόμη πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά, με μεγαλύτερη αντοχή. Συνεχίζουμε στα χνάρια των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, με το ΚΚΕ μπροστάρη για το δίκιο του λαού. Σήμερα όπως και τότε:

  • Είναι μονόδρομος η σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την αστική τάξη και το κεφάλαιο
  • Οι πιο λαμπρές σελίδες της εργατικής τάξης και του λαού γράφονται όταν έρχεται οργανωμένα ο ίδιος στο προσκήνιο. Όταν δεν υποτάσσεται, δεν φοβάται, δεν απογοητεύεται, δεν συμβιβάζεται με τη λογική του δήθεν «ρεαλιστικού».
  • Με ιδεολογήματα περί «εθνικής ενότητας» και «εθνικής ομοψυχίας» η αστική τάξη επιδιώκει να πείσει το λαό ότι τα δικά της συμφέροντα είναι ενιαία με τα συμφέροντα του λαού και τον καλεί να πληρώνει συνεχώς για αυτά
  • Η αστική τάξη για να σταθεροποιήσει την εξουσία της και να διασφαλίσει τα κέρδη της στηρίζεται και στηρίζει ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ.  Μπλέκει τη χώρα στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών  φέρνοντας το λαό πιο κοντά στο κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Η κυβερνητική εναλλαγή των κομμάτων της αστικής τάξης και οι διάφορες συμμαχίες τους, δεν είχαν και δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό, παρά μόνο νέα αντιλαϊκά μέτρα και βάσανα, τρομοκρατία και καταστολή.
  • Η πάλη του λαού και του κόμματος μπορεί να έχει νικηφόρα έκβαση όσο στην προμετωπίδα μπαίνει ο στόχος της επαναστατικής ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, όσο το επαναστατικό πρόγραμμα γίνεται πράξη κάθε μέρα

Το ΚΚΕ και τότε και τώρα, στην εκατοντάχρονη και πλέον πορεία του έχει  υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.  Σήμερα γίνεται ακόμη πιο  αναγκαία η ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αντεπίθεση για να βγει ο λαός νικητής.  Παλεύουμε να γίνουμε πιο ικανοί και αποτελεσματικοί ως επαναστατική πρωτοπορία. Για να δυναμώσει η γραμμή της ρήξης και ανατροπής  με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Να  ανοίξουμε δρόμο για την ουσιαστική ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments