Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Mε κεντρικό σύνθημα «κανένας φόβος, καμιά υποταγή, αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια» το συλλαλητήριο του ΕΚΙ

Mε κεντρικό σύνθημα «κανένας φόβος, καμιά υποταγή, αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια» το συλλαλητήριο του ΕΚΙ

DSC06393 (1)
Αλίκη Γιώτη ,πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων σε Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά
DSC06417
Ανδριάνα Λεφτάκη, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Ιωαννίνων
DSC06410 (1)
Χριστίνα Τουλκιαρίδου, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων

DSC06424Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Mε κεντρικό σύνθημα «κανένας φόβος, καμιά υποταγή, αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια» έγινε χθές το συλλαλητήριο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.Σε ανακοίνωση του ΕΚΙ ,αναφέρονται τα εξής:

“Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν με ξεχωριστό μπλοκ οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ Καρυπίδης που βρίσκονται εδώ και πολλές μέρες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Φυσικού και των Βιολογικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε η Αλίκη Γιώτη ,πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων σε Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά η οποία τόνισε ότι πρέπει να ενταθεί η πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο, για τους εργολάβικους εργαζόμενους στα εργοστάσια επεξεργασίας κοτόπουλου που μέσω των δουλεμπορικών γραφείων, πληρώνονται με ψίχουλα.

Στην συνέχεια η Χριστίνα Τουλκιαρίδου, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων, τόνισε ότι «οι εμποροϋπάλληλοι λένε όχι σε παλιά και νέα μνημόνια που έρχονται να προστεθούν στην απληρωσιά των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης που δίνουν εδώ και πολλούς μήνες αγώνα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα. Η νέα διοίκηση των καταστημάτων κάνει παζάρια με τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών χωρίς να υπολογίζουν τους εργαζόμενους, που είναι μόνιμα θύματα των ανταγωνισμών του κλάδου».

Στην κεντρική ομιλία, η Ανδριάνα Λεφτάκη, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Ιωαννίνων, τόνισε ότι τα μέτρα που συμφώνησε στο Eurogroup η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν όλα όσα ζήτησε το μεγάλο κεφάλαιο την προηγούμενη εβδομάδα. Μέτρα που σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό των εργαζόμενων, με τη μείωση του αφορολόγητου και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό πριν ακόμα εφαρμοστεί ο νόμος λαιμητόμος. Μέτρα που θα δώσουν νέο χτύπημα στα εργασιακά, την ώρα που το 60% των προσλήψεων είναι δουλειά λάστιχο χωρίς δικαιώματα.

Αναφέρθηκε στην εμπειρία που έχει συσσωρευτεί πλέον από τη λεγόμενη ανάπτυξη που προωθεί η Κυβέρνηση. Είναι ανάπτυξη μόνο για το κεφάλαιο, που θα χτιστεί στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων με ανεργία και μισθούς πείνας. Όπως σημείωσε «Να έχουμε καθαρό ότι η επίθεσή τους δεν έχει τέλος αν δεν βάλουμε τέλος εμείς σε αυτή με τη δύναμη της οργάνωσης, της ενότητας της εργατικής τάξης και με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εκμετάλλευσης» ”

 

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments