Παρασκευή , 13 Μαΐου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας πρόσφατα ενημερώθηκε ότι επίκειται η λειτουργία εργοστασίου βιομάζας στα Μάρμαρα Ιωαννίνων από ιδιώτη επιχειρηματία. Πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και η Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση  ενέκριναν ήδη την περιβαλλοντολογική μελέτη για την δημιουργία του εν λόγω εργοστασίου, μια ανάσα από τον οικισμό των Μαρμάρων και φυσικά πολύ κοντά στη δική μας περιοχή.

Επειδή θεωρούμε ότι η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων όλης της περιοχής με τα επικίνδυνα καυσαέρια που θα εκπέμπει.

Επειδή για μια φορά ακόμη οι τοπικοί μας άρχοντες επιλέγουν το συμφέρον ενός επιχειρηματία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των επιλογών τους στους κατοίκους μιας πυκνοκατοικημένης πια περιοχής

Καλούμε

το Δημοτικό Συμβούλιο των Ιωαννίνων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου και προσωπικά τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις τους για το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Αν εκτιμούν ότι πρέπει να προωθήσουν τη δημιουργία εναλλακτικών πηγών ενέργειας   να ορίσουν ανάλογους χώρους γι αυτό και να εξασφαλίσουν –αν μπορούν-με κάθε τρόπο την εφαρμογή των αναγκαίων και νόμιμων προυποθέσεων για την λειτουργία τους και όχι να αδειοδοτούν τον κάθε επιχειρηματία που επιχειρεί όπου τον βολεύει και με όποιους όρους τον βολεύει.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου και όλους τους κατοίκους των Καρδαμιτσίων  να αντισταθούμε όλοι μαζί και να συμμετέχουμε στις δράσεις της Επιτροπής Αγώνα που δημιουργήθηκε στα Μάρμαρα. Τους καλούμε να συμμετέχουν την Παρασκευή 15 Μαιου και ώρα 3.30 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτίριο της παλιάς Νομαρχίας για να ζητήσουμε την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης.

Καρδαμίτσια 14-5-2015

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

Πηνελόπη Κοτζαμάνη             Βάνα Ντάικου

Δείτε Επίσης

Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών 2022 στην Λίμνη Παμβώτιδα

Οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών αποτελούν το μακροβιότερο πρόγραμμα παρακολούθησης της βιοποικιλότητας με παγκόσμια εμβέλεια ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments