Τετάρτη , 7 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Αθλητικά / O Στέφανος Ντούσκος στο Ρίο με την Τετράκωπο ελαφρών βαρών. Χρήστος Αλεξίου: Η σκέψη και η καρδιά μας θα είναι κοντά του…

O Στέφανος Ντούσκος στο Ρίο με την Τετράκωπο ελαφρών βαρών. Χρήστος Αλεξίου: Η σκέψη και η καρδιά μας θα είναι κοντά του…

NTOYSKOS STEFANOSΆλλος ένας Πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, ο Στέφανος Ντούσκος, παίρνει το «εισιτήριο» για την Ολυμπιάδα του Ρίο με την Τετράκωπο ελαφρών βαρών των Ανδρών! Έτσι, συνολικά τρία Γιαννιωτόπουλα μαζί με τον Γ. Τσίλη και τον Γ. Τζιάλλα, όλα τους παιδιά της μεγάλης αθλητικής οικογένειας του Ν.Ο.Ι., θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη!

Η Τετράκωπος με τον Στέφανο Ντούσκο και τους Θωμά Καραμήτρο, Σπύρο Γιάνναρο και Γιάννη Πέτρου θα πάρει τη θέση της αντίστοιχης Ρωσικής βάρκας, η οποία αποκλείστηκε με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, καθώς οι αθλητές που την στελέχωναν και είχαν δηλωθεί για το Ρίο δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ΔΟΕ μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει με τους Ρώσους αθλητές.

Η ελληνική βάρκα με τον Γιαννιώτη Πρωταθλητή είχε δώσει μεγάλη μάχη τον Μάιο στην προ – ολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης για την πρόκριση στο Ρίο. Είχε καταλάβει την τρίτη θέση, όμως το μαγικό «εισιτήριο» κέρδισαν οι δύο πρώτες Τετράκωποι, μεταξύ των οποίων και η Ρωσική. Τώρα, με την αποβολή της Ρωσικής ομάδας Κωπηλασίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το πλήρωμα της Ελλάδας κερδίζει την πολυπόθητη πρόκριση!

Νεαρός Πρωταθλητής

O Στέφανος Ντούσκος είναι 19 ετών και ήρθε ως αθλητής στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων πριν από έξι χρόνια. Έχει αναδειχθεί επανειλημμένα Πρωταθλητής Ελλάδος με τη «φανέλα» του Ν.Ο.Ι. κι έχει διακριθεί σε διάφορες διεθνείς διοργανώσεις, με μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι τώρα αθλητικής του διαδρομής το χάλκινο μετάλλιο στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για αθλητές κάτω των 23 ετών.

Δήλωση Στέφανου Ντούσκου: «Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Ρίο, γιατί αυτό ήταν πάντα το μεγάλο μου όνειρο. Είναι η πρώτη φορά που θα λάβω μέρος σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και ανυπομονώ να βρεθώ στη Βραζιλία. Με τα άλλα παιδιά της Τετρακώπου έχουμε δουλέψει σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε κι εμείς μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να σηκώσουμε τη σημαία της χώρας μας ψηλά».

 

Δήλωση Χρήστου Αλεξίου: «Η οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων νιώθει υπερήφανη, χαρούμενη και ικανοποιημένη που άλλο ένα δικό της παιδί, ο Στέφανος Ντούσκος, παίρνει το δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η συμμετοχή σε μία Ολυμπιάδα είναι το μεγαλύτερο όνειρο για κάθε αθλητή, ένα πολύ σπουδαίο γεγονός και αυτό γίνεται πραγματικότητα για τον Στέφανο. Ο ίδιος αξίζει αυτή την ευκαιρία γιατί έχει δουλέψει με πάθος, πολύ σκληρά και πολύ συστηματικά από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την ενασχόληση με την Κωπηλασία και μέχρι σήμερα. Εκ μέρους της Διοίκησης, των μελών, των προπονητών και των αθλητών του Ν.Ο.Ι. θέλω να ευχηθώ στον Στέφανο καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η σκέψη και η καρδιά μας θα είναι κοντά του, όπως είναι κοντά στον Γιάννη Τσίλη και το Γιώργο Τζιάλλα».

 

Δείτε Επίσης

Π.Μπασάκος(Καθηγητής Φιλοσοφίας)- Η επιστήμη να μην είναι μέσα στην βία  της πολιτικής για να αναπτυχθεί ως επιστήμη, όχι  ως πολιτική καθοδήγηση.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  «Η επιστήμη  δεν στέλνει άμεσο μήνυμα στην κοινωνία.Είναι  περισσότερο αυτό δουλειά  της ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments