Σάββατο , 27 Νοεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Άννα Αντρέγιεβνα Γκόρενκο- Αχμάτοβα: Η μέγιστη ποιήτρια της Ρωσίας.

Άννα Αντρέγιεβνα Γκόρενκο- Αχμάτοβα: Η μέγιστη ποιήτρια της Ρωσίας.

Η μέγιστη ποιήτρια της Ρωσίας. Μια μεγάλη σε όλο τον πλανήτη.

Μια νέα εκδήλωση του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου Φιλίας & Συνεργασίας Ηπείρου

«Μάξιμος Γραικός»,με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας ρώσικης κουλτούρας,  αφορά στην Άννα Αντρέγιεβνα Γκόρενκο- Αχμάτοβα, μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της «Αργυρής Εποχής» στην ποίηση της Ρωσίας.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου 2019, ημέρα Πέμπτη στις 07:00 μ.μ., στη  Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη,  Μ. Μπότσαρη & Ελ. Βενιζέλου, 454 44 Ιωάννινα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ζωσιμαίας με τον Ελληνο-Ρωσικό Σύνδεσμο.

Μετάφραση και σχολιασμός στίχων, που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα της ποιήτριας από τον πρώην Πανεπιστημιακό, φιλόλογο και λογοτέχνη κ. Γιάννη Μότσιο. Απαγγελία στίχων από τις κ. Μελίνα Κατίου, θεατρολόγο-ηθοποιό και Φωτεινή Τασούλα, δασκάλα. Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά ο κ. Γιώργος Πρεβεζιάνος και η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Όλγα Κατάεβα.Προλογίζει και συντονίζει  η κ. Βαια Οικονομίδου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος Ph.D., Προϊσταμένη Δ/νσης Ζωσιμαίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2651072863 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: zosimaialib@sch.gr.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Λιβιεράτος—Το ατομικό δικαίωμα υποκλίνεται στο συλλογικό δικαίωμα  της προστασίας της κοινωνίας

  Από: Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—-   «…Ουσιαστικά δεν έχουμε ένα φάρμακο για την πανδημία ..Τώρα κάτι  πάει ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments