Πέμπτη , 31 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

v.tsirkas2Από:Γιώργος Γκόντζος—Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους:

Η 26η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, μας φέρνει όλους ενώπιον των ευθυνών μας για ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρας μας.  Η πρόληψη, η καταπολέμηση του στιγματισμού, η άρση των αποκλεισμών, η επανένταξη, ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του, αποτελούν προϋποθέσεις για ένα μέλλον χωρίς εξαρτήσεις.

Οι συνθήκες κρίσης που επικρατούν τα τελευταία χρόνια έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα στους νέους ανθρώπους. Το πρόβλημα των ναρκωτικών έρχεται να προστεθεί σε αυτά της ανεργίας, της κακής οικονομικής κατάστασης, της διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής.

Στα πλαίσια των πολιτικών που εφαρμόζουμε με βασικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων, της ποιότητας ζωής και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, θεωρούμε την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών πρώτη προτεραιότητα και έχουμε ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του ΟΚΑΝΑ κατά 5 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύουμε στη δημιουργία νέων δομών με πεδίο δράσης την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, διεκδικώντας χρηματοδότηση πολλών εκατομμυρίων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Προχωράμε μετά από πολλά χρόνια στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού 80 ατόμων, αλλά και προσωπικού ορισμένου χρόνου μέσω ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των υπαρχόντων δομών (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 Άνω-ΨΝΑ και ΨΝΘ).

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναλαμβάνουμε δράση και σε νομοθετικό επίπεδο. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, που συνεδρίασε στις 23 Ιουνίου με διευρυμένη σύνθεση, εξουσιοδότησε τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης να καταθέσουν εντός του Ιουλίου εισήγηση τόσο για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στο Νόμο περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών όσο και για τη διαδικασία εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων. Επίσης, κατατέθηκε ήδη στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία θεραπευτικών προγραμμάτων στις φυλακές για τους εξαρτημένους από ναρκωτικά.

Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης και την ευθύνη την οποία έχουμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους νέους, τους εξαρτημένους και τις οικογένειές τους, μαχόμαστε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών, οικοδομώντας ένα νέο ισχυρό κοινωνικό κράτος.

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments