Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ενημερωτική Ημερίδα/Διαβούλευση για το πρόγραμμα CLLD / LEADER

Ενημερωτική Ημερίδα/Διαβούλευση για το πρόγραμμα CLLD / LEADER

Μανταλόβας-ΠαπαηλίαςΑπό:Γιώργος  Γκόντζος–Ενημερωτική Ημερίδα/Διαβούλευση  για το πρόγραμμα CLLD / LEADER, οργανώνει η «Ήπειρος Α.Ε.»  σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00 το απόγευμα στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία). Στο νέο LEADER μπορεί να συμμετάσχει η «ύπαιθρος» του Δήμου Ιωαννιτών, δηλαδή  όλες οι περιοχές του Δήμου, πλην της πόλης των Ιωαννίνων.

Με σημερινή συνέντευξη τύπου ο Διευθυντής της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ», Γεράσιμος Παπαηλίας και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών, Θανάσης Μανταλόβας, κάλεσαν τους φορείς του Δήμου Ιωαννιτών, τους προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, καθώς και τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συμμετάσχουν στην ημερίδα /διαβούλευση για το νέο LEADER.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαηλίας «το πρόγραμμα θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από τα κάτω προς τα πάνω, με τη συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και των φορέων». Από την πλευρά του ο κ. Μανταλόβας σημείωσε ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει με μεγάλη ικανοποίηση στη συνδιαμόρφωση της στρατηγικής του προγράμματος για τη νέα προγραμματική περίοδο» κι ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και την Αναπτυξιακή Ηπείρου που «μας δίνουν εξ αρχής αυτή τη δυνατότητα», όπως είπε.

Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη «βγει στον αέρα» η προκήρυξη του προγράμματος.  Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ», ως υποψήφια Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ), διοργανώνει σειρά ενεργειών διαβούλευσης / ενημέρωσης, με στόχο τον καθορισμό της περιοχής εφαρμογής & τον σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER, στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαηλίας το συνολικό ποσό που μπορούν να διεκδικήσουν οι δύο Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας είναι 16 εκ ευρώ και «θα προσπαθήσουμε να το διεκδικήσουμε στο σύνολο του», όπως είπε, με τον κ. Μανταλόβα να σημειώνει πως «έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια ότι το LEADER μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα στην ύπαιθρο, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στην περιφέρεια μας με την καθοριστική συμβολή της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.».

Στην αυριανή ημερίδα/διαβούλευση, στελέχη της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για το περιεχόμενο και τις δυνατότητες του νέου προγράμματος CLLD/ LEADER (κατηγορίες έργων, δικαιούχους, ποσοστά ενίσχυσης, επιλέξιμες, μη επιλέξιμες δαπάνες, κλπ) και παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα μιας καταρχήν καταγραφής του αρχικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών ο Αντιδήμαρχος κ. Μανταλόβας τόνισε πως «στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής που θα αξιοποιεί τους πλούσιους φυσικούς και περιβαλλοντικούς  πόρους που έχει η περιφέρεια του Δήμου μας, θα βελτιώνει την ελκυστικότητα και ανταγωνιστικότητα της υπαίθρου και θα δημιουργεί συνθήκες επιχειρηματικής δραστηριοποίησης για τους δημότες μας».

 

Δομή υποστήριξης των ανθρώπων της υπαίθρου από το Δήμο

Στο περιθώριο της  σημερινής συνέντευξης ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, έκανε γνωστό πως «ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να δημιουργήσει μία δομή υποστήριξης ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο του Δήμου μας, κυρίως στα αγροτικά και οικοτουριστικά επαγγέλματα. Μια δομή που θα τους στηρίζει  από το πρώτο βήμα που θα είναι η σύλληψη της ιδέας,  μέχρι το τελικό στάδιο μιας επένδυσης».

Ο κ. Μανταλόβας εξέφρασε την αισιοδοξία να τελεσφορήσει σύντομα αυτή προσπάθεια και  να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στη λειτουργία αυτής της δομής, «που θα είναι πολύ σημαντική για την προώθηση και την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ύπαιθρο και το αγροτικό κομμάτι του Δήμου Ιωαννιτών», όπως υποστήριξε.

Η συγκεκριμένη δομή φυσικά δεν θα αφορά μόνο επενδύσεις μέσα από το νέο LEADER, αλλά όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος είναι σημαντικό το ότι μπορεί να συνδυαστεί με ένα χρηματοδοτικό εργαλείο όπως είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments