Παρασκευή , 10 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και συνεργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι Πρέβεζας-“Ο εργατοπατερισμός σε όλο του το μεγαλείο”

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και συνεργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι Πρέβεζας-“Ο εργατοπατερισμός σε όλο του το μεγαλείο”

images (2)Από:Γιώργος Γκόντζος– Σε ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και συνεργαζόμενων  ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας τονίζεται:

Ο εργατοπατερισμός σε όλο του το μεγαλείο

Τα Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μάρτη πραγματοποιείται το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Στο συγκεκριμένο συνέδριο το «Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας» αποκλείστηκε με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων (κατά τα λεγόμενα της προέδρου της ομοσπονδίας, μετά από επικοινωνία μαζί της) επειδή κάποια άρθρα του καταστατικού του σωματείου δεν συνάδουν (sic) με το καταστατικό της ΟΙΥΕ.

Τα επίμαχα άρθρα του καταστατικού είναι το δικαίωμα εγγραφής στο σωματείο εκτός από τους συναδέλφους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, όσων δουλεύουν σε αγροτικές επιχειρήσεις και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και όσων έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας  αλλά με μπλοκάκι (ΤΕΒΕ).

Με λίγα λόγια στη προσπάθεια μας να γραφτούν στα σωματεία όσοι δουλεύουν με νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις, απέναντί μας και ενάντιά μας βρίσκετε το επίσημο συνδικάτο.  Δεν αναγνωρίζουν το καταστατικό ενός σωματείου το οποίο ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, ενός καταστατικού που έχει και δικαστική έγκριση !!!

Την ίδια ώρα έχουν στα χέρια τους ένα σωρό μητρώα μελών και καταστάσεις ψηφισάντων από σωματεία όλης της χώρας  χωρίς αριθμούς ασφάλισης του ΙΚΑ! Σωματεία στα οποία όποιος πέρναγε απέξω έριχνε και ένα ψήφο.

Ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και συνεργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι Πρέβεζας» θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την εγγραφή όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης στα σωματεία ( voucher, πεντάμηνα, αυτασφαλισμένοι κτλ) και καλούμε τις παρατάξεις στην ΟΙΥΕ να πάρουν θέση για τον αποκλεισμό του σωματείου. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας να καταδικάσει την απόφαση της ΟΙΥΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν το σωματείο, να γυρίσουν τη πλάτη στον κυβερνητικό, εργοδοτικό και εκφυλισμένο συνδικαλισμό, να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους.

Ο γραφειοκρατικός υποταγμένος συνδικαλισμός δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες μας. Η ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος περνά μέσα από τη μάχη εναντίον του μέσα και έξω από τα επίσημα συνδικάτα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

και συνεργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι Πρέβεζας

ΥΓ. Όσον αφορά το συνέδριο, προσέξτε μη χάσετε το λογαριασμό στο μοίρασμα των καρεκλών και καλές διακοπές σε αυτούς που θα «εκλέξετε» για το συνέδριο της ΓΣΕΕ στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Ρόδου.

 

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments