Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού τιμήθηκε με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολή

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού τιμήθηκε με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολή

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού τιμήθηκε με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολή, στο Μνημείο των Αλησμόνητων Πατρίδων.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στον χαιρετισμό του τόνισε ότι τα γεγονότα της ιστορίας δεν έχει νόημα να τα μαθαίνουμε ως ιστορίες αλλά να τα μελετούμε σε βάθος, σαν δικά μας καθημερινά βιώματα.
«Η γενοκτονία των Ποντίων τους οποίους τιμούμε σήμερα ήταν ένα πλήγμα για την πιο στοιχειώδη έννοια του πολιτισμού. Ήταν ένα πλήγμα για την ίδια την έννοια του ανθρώπου. Ήταν μια αποφράς ημέρα που και ως επέτειος μπορεί και οφείλει να πάρει τη θέση ενός οδοδείκτη που θα διευθετήσει το παρόν ώστε να μην χρειαστεί στο μέλλον να καθιερώνουμε και άλλες παρόμοιες αποφράδες ημέρες.
Όσο για τους παραχαράκτες της ιστορίας ας γνωρίζουν ότι ποτέ δεν θα γίνουν τόσο μεγάλο ώστε να καλύψουν την αχανή επικράτεια των γεγονότων. Τελικά είναι η πραγματικότητα που θα αποφασίζει και για κείνους», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...