Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου /  Όλα έτοιμα για  το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

 Όλα έτοιμα για  το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

62000 ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι  Γυναικών Άρτας το οποίο  θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ.(Φωτογραφίες από προηγούμενες εκδηλώσεις)

Από το 2015 στο Καρναβάλι συμμετέχουν μεικτά γκρουπ με αποτέλεσμα η συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 22 πολυπληθή γκρουπ και 9 άρματα με θέματα από την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα. Θα υπάρχει φαντασία, χιούμορ και καυστικά σατιρικά σχόλια. Η κρίση μάλλον λειτουργεί ως αφορμή για σάτιρα, διακωμώδηση και λυτρωτική γελοιοποίηση προσώπων και καταστάσεων. Το κεντρικό άρμα θα έχει θέμα «Ελλάς το Μεγαλείο σου».

Το καρναβάλι θα ξεκινήσει με την ομάδα «KrotalArta». (Τα KrotalArta είναι μια δημιουργία του καθηγητή μουσικής του Κεντρικού Ωδείου Άρτας, Γιώργου Γεωργίου.  Συμμετέχουν μουσικοί ηλικίας από 8 έως και 30+ ετών και παίζουν Latin & Funk ρυθμικά ιδιώματα, ”παντρεμένα” με ελληνικές ρυθμικές παραδοσιακές ”πινελιές”) .

Ο Δήμος Αρταίων  είναι αρωγός και υποστηρίζει το καρναβάλι χρηματοδοτώντας την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, την κατασκευή  δύο νέων αρμάτων, το ρετουσάρισμα των παλιών καθώς και τη  μεταφορά  τους στον τόπο της παρέλασης.

Και φέτος τη μουσική του καρναβαλιού θα επιμεληθεί ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Δημοτικού Ραδιοφώνου  Amvrakia Fm 91,9  Αλέξης Κατσαδωράκης, ενώ την παρέλαση θα παρουσιάσει  η Σούλα Σερδενέ.

Ο  ART TV, όπως κάθε χρόνο, θα καλύψει απ’ ευθείας την παρέλαση  για όσους μείνουν σπίτι αραχτοί στον καναπέ  τους.

Την αφίσα και όλο το έντυπο υλικό σχεδίασε και επιμελήθηκε η Μελίντα Πανταζή. Χορηγός της αφίσας είναι το ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ ΑΡΤΑΣ (τηλ. 2681078332& 78333).

Μετά την παρέλαση τα γκρουπ θα ξεφαντώσουν μέχρι τελικής πτώσεως στο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ».

Παράλληλα συνεχίζεται με μεγάλη επισκεψιμότητα και επιτυχία η Έκθεση Φωτογραφίας  και προβολής βίντεο «Η Άρτα της Αποκριάς…Τότε και Τώρα…) στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης», η οποία θα διαρκέσει έως 10 Μαρτίου.

35 χρόνια Καρναβάλι Γυναικών Άρτας.

Μια γιορτή χαράς και γέλιου για την πόλη μας που αντέχει στη φθορά του χρόνου.

Ας το απολαύσουμε.

Εκ μέρους της  Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Kική Μανοπούλου  τηλ. 6936393456

Κυριακούλα  Κουτσούμπα  τηλ. 6978595133

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments