Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Αισιοδοξία για την αίσια έκβαση της διεκδίκησης δύο παραλιμνίων οικοπέδων από το Δήμο Ιωαννιτών

Αισιοδοξία για την αίσια έκβαση της διεκδίκησης δύο παραλιμνίων οικοπέδων από το Δήμο Ιωαννιτών

συνάντηση ΓΓ Δημόσιας περιουσίαςσυνάντηση Ταγματάρχης ΕΡΤ Από:Γιώργος Γκόντζος

Μεθοδικά κινείται Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων για τη διεκδίκηση δύο παραλιμνίων οικοπέδων προβάλλοντας όχι μια γενική απαίτηση, αλλά στοχευμένη επιχειρηματολογία που βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο αξιοποίησης τους. Πρόκειται για δύο συνεχόμενα οικόπεδα συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων. Το ένα αφορά στις παλιές Στρατιωτικές Φυλακές και ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και το δεύτερο ανήκει στην ΕΡΤ.

Μετά από συναντήσεις και σχετικές συζητήσεις που έγιναν στα Γιάννενα με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας, συναντήθηκαν για το θέμα των παλιών Στρατιωτικών Φυλακών στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Νίκο Ματζάκο.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα. Από την πλευρά του Δήμου τέθηκε το θέμα της παραχώρησης και παρουσιάστηκε στο Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας η ολοκληρωμένη πρόταση της Δημοτικής Αρχής, που εντάσσεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και αφορά στην συνολική ανάδειξη του παραλίμνιου μετώπου.

«Ο κ. Ματζάκος είχε πολύ θετική στάση απέναντι στο αίτημα παραχώρησης και στα επιχειρήματα που αναπτύξαμε και συζητήσαμε διεξοδικά. Συμφωνήσαμε να επανέλθει άμεσα ο Δήμος με επίσημο γραπτό αίτημα, που θα συνοδεύεται από την κατάθεση του σχεδίου αξιοποίησης», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Την αισιοδοξία του για την αίσια έκβαση της υπόθεσης, εξέφρασε και ο Αντιδήμαρχος, Θανάσης Μανταλόβας, λέγοντας πως «ο Δήμος διεκδικεί οργανωμένα και με σχέδιο αξιοποίησης προς όφελος των πολιτών, μια περιοχή που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένη, αν και βρίσκεται σε ένα καίριο σημείο της πόλης. Καταθέσαμε πειστικά  επιχειρήματα και είμαστε αισιόδοξοι για την ανταπόκριση της πολιτείας στη διεκδίκηση του Δήμου».

Για το θέμα του δεύτερου οικοπέδου, που ανήκει στην ΕΡΤ, έγινε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, που πραγματοποιεί επίσκεψη στα Γιάννενα.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ζητήθηκε η παραχώρηση της χρήσης του οικοπέδου όπου είναι τοποθετημένη η κεραία της ΕΡΤ και τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος, εξήγησαν αναλυτικά τον τρόπο  αξιοποίησης του, μέσα από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Και αυτή η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Ταγματάρχη να εμφανίζεται θετικός στην προώθηση του αιτήματος του Δήμου.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments