Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / Ακούστε το α’ μέρος του αφιερώματος στον τσάμικο χορό, από την εκπομπή «Μουσική Κερασιά» με την Εβίτα Θεοχάρη

Ακούστε το α’ μέρος του αφιερώματος στον τσάμικο χορό, από την εκπομπή «Μουσική Κερασιά» με την Εβίτα Θεοχάρη

assets_LARGE_t_420_1389016_type13145Από: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, μία με δύο, ανταμώνουμε γύρω από τη «Μουσική Κερασιά», με δημοτικά τραγούδια και σκοπούς! Μας ακούτε από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων – 98,7 – και μέσω της ιστοσελίδας μας (www.dimotikoradiofono.gr). Την Κυριακή, 17-04-2016, ακούσατε το α’ μέρος του αφιερώματος στον τσάμικο χορό! Το β’ μέρος ακολούθησε την επόμενη Κυριακή, στις 24-04-2016. Παρακάτω, λοιπόν, έχετε τη δυνατότητα να ακούσετε το α’ μέρος του αφιερώματος! Σε λίγες μέρες θα είναι στη διάθεσή σας και το β’ μέρος! Το τσάμικο είναι ένας πολύ διαδεδομένος και ιδιαίτερα αγαπητός χορός στις περιοχές που εκτείνονται γύρω από τον ορεινό όγκο της οροσειράς της Πίνδου. «Βαρέθηκα την ξενιτιά, νιάτα καημένα νιάτα μου, γιε μ’ βαρέθηκα τα ξένα, νιάτα μου και λεβεντιά μου…», στίχοι από το δημοτικό τραγούδι «Βαρέθηκα την ξενιτιά», ένα ιδιότυπο τσάμικο από την Κόνιτσα Ηπείρου. Πρόκειται, λοιπόν, για χορό, που απαιτεί μερακλή πρωτοχορευτή, μιας και είναι χορός του πρώτου. Αυτός, σε επικοινωνία πάντα με τους μουσικούς, αυτοσχεδιάζει με περίτεχνες φιγούρες, που φανερώνουν τη λεβεντιά του.

Το α΄μέρος του αφιερώματος είναι διαθέσιμο σε όποιον επιθυμεί να το ακούσει!                                                                 Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στέλνοντας  μήνυμα στη σελίδα της «Μουσικής Κερασιάς» στο facebook. Αναζητήστε τη σελίδα γράφοντας στα ελληνικά το όνομα της εκπομπής!

Δείτε Επίσης

Το Ζωγράφειο Σχολείο στο επίκεντρο της Ελληνο-Αυστριακής Διασύνδεσης

          Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει το Ζωγράφειο Σχολείο, όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευση,ς ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of