Κυριακή , 19 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΑΛΙΕΙΑ και ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΣΤΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΖΩΝΕΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ  ΤΗΣ Π. Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ   

ΑΛΙΕΙΑ και ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΣΤΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΖΩΝΕΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ  ΤΗΣ Π. Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ   

κορωνησίαΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Όλες οι ζώνες παραγωγής δίθυρων μαλακίων  του Αμβρακικού κόλπου  της Π. Ε. Πρέβεζας  και συγκεκριμένα οι ζώνες ΜΑΖΩΜΑ ,  ΣΟΓΩΝΟ και ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ υπάγονται στην υγειονομική κατηγορία Β.Επιπλέον μόνον η ζώνη ΜΑΖΩΜΑ είναι σε λειτουργία.Ως εκ τούτου, (και ιδιαίτερα την περίοδο  της Σαρακοστής):

  1. Όλες οι ποσότητες οστρακοειδών από ελεύθερη αλιεία ή καλλιέργεια που προέρχονται από την επιτρεπόμενη ζώνη παραγωγής ΜΑΖΩΜΑ θα πρέπει να διακινούνται μόνο μέσω εγκεκριμένων Κέντρων Αποστολής και Καθαρισμού , όπου μετά την Εξυγίανση τους θα μπορούν να διατίθενται συσκευασμένα στην Αγορά.
  2. Κάθε καλλιεργητής ή αλιέας οστρακοειδών θα πρέπει να εφοδιαστεί από την Υπηρεσία μας με θεωρημένο Βιβλίο Εγγράφων Καταγραφής όπου θα καταγράφονται όλες οι διακινούμενες ποσότητες οστρακοειδών.
  3. Ο λιανοπωλητής θα πρέπει να φυλάσσει επί τουλάχιστον 60 ημέρες μετά την κατάτμηση του περιεχομένου, την ετικέτα που είναι επικολλημένη στη συσκευασία των οστρακοειδών, τα οποία δεν είναι συσκευασμένα σε πακέτα μεγέθους ατομικής κατανάλωσης.

 

 

Δείτε Επίσης

Ι.Κολοβού-.Οι εποχές γεννάνε μεγάλους ανθρώπους ,αλλά και οι μεγάλοι άνθρωποι καθορίζουν τις εποχές

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Είναι κάποιος μεγάλος.Αληθινά μεγάλος.Ακολουθώ αυτό που λέει ,να αγγίξει την αλήθεια και ακολουθώ ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of