Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Διαμαρτυρία συνδικάτων για διακοπές νερού και ρεύματος -Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων

Διαμαρτυρία συνδικάτων για διακοπές νερού και ρεύματος -Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων

PAMEΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων για την διαμαρτυρία συνδικάτων σε Δήμο και ΔΕΗ τονίζεται”

“Σε Δήμο και ΔΕΗ έκαναν διαμαρτυρία σήμερα τα ταξικά συνδικάτα για τις διακοπές νερού και ρεύματος οι οποίες γίνονται κατά εκατοντάδες στην πόλη μας.

Τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φαρμακοϋπαλλήλων, εργαζομένων σε Γάλα-Τρόφιμα-Ποτά, Οικοδόμων, Επισιτισμού και Συνταξιούχων  απαίτησαν από τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να στερεί το νερό από τους άνεργους, τους κακοπληρωμένους, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Το νερό είναι φυσικό αγαθό και δικαίωμα κάθε εργατικού λαϊκού σπιτιού. Η Δημοτική Αρχή αντίθετα το αντιμετωπίζει σαν πανάκριβο εμπόρευμα για τα λαϊκά στρώματα, πράγμα που δεν ισχύει για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του Νομού. Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων ανέδειξαν ότι τα  “κοινωνικά τιμολόγια” δεν καλύπτουν τις περιπτώσεις των απλήρωτων εργαζόμενων και των εργαζομένων που πληρώνονται με κουπόνια αντί για μισθό, των κακοπληρωμένων εργαζόμενων που με 400 ευρώ πρέπει να καλύψουν όλες τους τις ανάγκες. Η ΔΕΥΑΙ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την καραμέλα των “μπαταχτσήδων” και να στερεί από τα σπίτια ένα αγαθό χωρίς το οποίο δεν μπορούν να ζήσουν.

Ταυτόχρονα στη ΔΕΗ, η Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στην Ανακύκλωση με αφορμή τη διακοπή ρεύματος σε σπίτι εργάτη με 4 παιδιά, απαίτησε άμεσα την επανασύνδεση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η “κοινωνική πολιτική” της ΔΕΗ ξεσκεπάστηκε, όταν απαίτησαν 680 ευρώ από τον εργάτη για την επανασύνδεση (δηλαδή ποσό μεγαλύτερο από το μηνιάτικο που παίρνει) την ίδια ώρα που οι εργάτες ανέφεραν ονομαστικά βιομηχάνους της περιοχής που ενώ χρωστούν χιλιάδες ευρώ, δεν έγινε ποτέ διακοπή ρεύματος.

Τα ταξικά σωματεία δυναμώνουν την πάλη. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα σπίτι χωρίς νερό. Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι δεν θα διαλέξουν ανάμεσα στο να ταΐσουν τις οικογένειές τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Είναι ανεπίτρεπτο το 2016 να μένουν σπίτια χωρίς ρεύμα και νερό. Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα δυναμώνουμε τον αγώνα για ευρύτερες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία τέτοιες ώστε το νερό και η ενέργεια να είναι κοινωνικά αγαθά, περιουσία του λαού που κανείς δεν μπορεί να τους την στερήσει.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments