Τετάρτη , 15 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΡΟΣ FED – EΚΤ -Σταματήστε να τιμωρείτε την Ελλάδα!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΡΟΣ FED – EΚΤ -Σταματήστε να τιμωρείτε την Ελλάδα!

1a1Επιστολή προς την επικεφαλής της FED Τζάνετ Γέλλεν, από την οποία ζητά να κάνει παρέμβαση προς την ΕΚΤ ώστε να τερματιστεί η τιμωρητική πολιτική εναντίον της Ελλάδας και της νέας αριστερής κυβέρνησής της, απέστειλε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς. Παρόμοια επιστολή απέστειλε και στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Σάντερς, ο οποίος κατά βάση λαμβάνει αριστερές θέσεις στη Γερουσία, επιθυμεί από την αμερικανική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι εκλεγμένοι ηγέτες στην Ελλάδα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να τερματίσουν το πρόγραμμα λιτότητας, που έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στους Ελληνες πολίτες της.

«Η Αμερική», αναφέρει, «δεν μπορεί να παραμείνει άπραγη ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπονομεύει τη νέα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδα, προκαλεί αποπληθωρισμό και κινδύνους της χρηματοπιστωτικής αστάθειας».

Ο Αμερικανός γερουσιαστής ζητά να αφεθεί η νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα στη βάση του οποίου εξελέγη, και αναφέρει με νόημα ότι το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή τερμάτισε στην τρίτη θέση στις πρόσφατες εκλογές.

Στην επιστολή του προς την κυρία Λαγκάρντ, από την οποία ζητεί συνάντηση, αναφέρει: «Επιθυμώ να καταλάβω πώς χρησιμοποιούνται τα μέτρα στην προκειμένη περίπτωση και εάν αυτά τα μέτρα χρησιμοποιούνται για την επιβολή οικονομικής λιτότητας (εκτρέφοντας) τον ακροδεξιό εξτρεμισμό ή για να βοηθούν την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη να επιτύχουν ένα διαχειρίσιμο χρέος και σταθερή οικονομία».

 

 

ethnos

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of