Κυριακή , 14 Μαΐου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΡΟΣ FED – EΚΤ -Σταματήστε να τιμωρείτε την Ελλάδα!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΡΟΣ FED – EΚΤ -Σταματήστε να τιμωρείτε την Ελλάδα!

1a1Επιστολή προς την επικεφαλής της FED Τζάνετ Γέλλεν, από την οποία ζητά να κάνει παρέμβαση προς την ΕΚΤ ώστε να τερματιστεί η τιμωρητική πολιτική εναντίον της Ελλάδας και της νέας αριστερής κυβέρνησής της, απέστειλε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς. Παρόμοια επιστολή απέστειλε και στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Σάντερς, ο οποίος κατά βάση λαμβάνει αριστερές θέσεις στη Γερουσία, επιθυμεί από την αμερικανική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι οι εκλεγμένοι ηγέτες στην Ελλάδα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να τερματίσουν το πρόγραμμα λιτότητας, που έχει προκαλέσει μεγάλα δεινά στους Ελληνες πολίτες της.

«Η Αμερική», αναφέρει, «δεν μπορεί να παραμείνει άπραγη ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπονομεύει τη νέα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδα, προκαλεί αποπληθωρισμό και κινδύνους της χρηματοπιστωτικής αστάθειας».

Ο Αμερικανός γερουσιαστής ζητά να αφεθεί η νέα κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα στη βάση του οποίου εξελέγη, και αναφέρει με νόημα ότι το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή τερμάτισε στην τρίτη θέση στις πρόσφατες εκλογές.

Στην επιστολή του προς την κυρία Λαγκάρντ, από την οποία ζητεί συνάντηση, αναφέρει: «Επιθυμώ να καταλάβω πώς χρησιμοποιούνται τα μέτρα στην προκειμένη περίπτωση και εάν αυτά τα μέτρα χρησιμοποιούνται για την επιβολή οικονομικής λιτότητας (εκτρέφοντας) τον ακροδεξιό εξτρεμισμό ή για να βοηθούν την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη να επιτύχουν ένα διαχειρίσιμο χρέος και σταθερή οικονομία».

 

 

ethnos

Δείτε Επίσης

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεάπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεάπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 1-0 του Ιωνικού και πέτυχε ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments