Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανακοίνωση -Διαμαρτυρία του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ

Ανακοίνωση -Διαμαρτυρία του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ

Σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ αναφέρονται τα εξής:

Δεκαπέντε μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές και δύο μήνες πριν την λήξη της θητείας της η απερχόμενη διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Ιωαννίνων το ΔΣ αποφασίζει να προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή αλλά και να κλείσει  την 5ετή εξυγίανση της επιχείρησης με πειθαρχικές διαδικασίες !!!

Η επιχείρηση λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια με προσωρινά ορισμένους από το ΔΣ Γενικούς Διευθυντές, χρονικό διάστημα στο οποίο  δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί η πρόσληψη Γενικού Διευθυντή.

Ως εργαζόμενοι, χωρίς διάθεση να υποδείξουμε την αναγκαιότητα ή μη της νέας πρόσληψης, θεωρούμε ότι η διαδικασία αλλά κυρίως η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε γεννά προβληματισμούς !!!

Η ΔΕΥΑΙ, παρόλες τις αυξημένες ανάγκες και τη διεύρυνση των ορίων αρμοδιότητας της με το νόμο Καλλικράτη το 2010,  έχει να προσλάβει μόνιμο προσωπικό – εκτός από τη διαδικασία πρόσληψης ΑΜΕΑ – από το 2004 !!!  … Δηλαδή εδώ και 15 χρόνια !!!

Το μέλημα λοιπόν κάθε διοικητικού συμβουλίου θα έπρεπε να είναι νέες προσλήψεις σε τεχνικό και επιστημονικό κυρίως προσωπικό. Με διαδικασίες διαφανείς, με εξάντληση των μέσων και των προθεσμιών δημοσιότητας, με ξεκάθαρο προσοντολόγιο προσαρμοσμένο στο αντικείμενο της επιχείρησης  και στον επιχειρησιακό της σχεδιασμό. Σχεδιασμός ο οποίος, επικαιροποιείται και εγκρίνεται στην αρχή της θητείας κάθε νέου διοικητικού συμβουλίου.

Στα ίδια πλαίσια θα πρέπει να γίνει και η πρόσληψη του νέου Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης. Μια πρόσληψη που εκ των πραγμάτων θα πρέπει να διακρίνεται τόσο από τα αυξημένα προσόντα που απαιτεί όσο και από τον  τεχνοκρατικό της χαρακτήρα που θα διασφαλίζει τον αναπτυξιακό και κοινωφελή ρόλο της επιχείρησης και να μην είναι αντικείμενο νέων πειραματισμών. Μην ξεχνάμε ότι η ΔΕΥΑΙ διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα από άποψη προϋπολογισμού έργα υποδομής στο Δήμο Ιωαννιτών.

Όσον αφορά το έγγραφο του προέδρου για κλήση σε απολογία του προσωρινά ορισμένου Γενικού Διευθυντή, δημιουργεί  εύλογες απορίες και ερωτηματικά …

  • Γιατί ο νέος Κανονισμός Προσωπικού δεν χρησιμοποιείται από τη διοίκηση σαν εργαλείο διατήρησης της εργασιακής ειρήνης και συνεννόησης – λόγοι για τους οποίους και συντάχθηκε – αλλά χρησιμοποιείται σαν εργαλείο πιέσεων και απειλών σαν και εκείνες που δέχτηκαν συνάδελφοι λόγω των παραταξιακών τους προτιμήσεων πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ;
  • Γιατί εκκινεί πειθαρχικές διώξεις οι οποίες,
    • σε επίπεδο διοίκησης οργανισμών και επιχειρήσεων, αποτελούν την έσχατη λύση για την αντιμετώπιση των τυχών δυσλειτουργιών και παραλείψεων;
    • επιλέγονται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις που έχει εξαντληθεί ο διάλογος και που προκαλείται άμεσος κίνδυνος;
  • Γιατί δεν υπάρχει προηγούμενη διαδικασία που να τεκμηριώνει τους λόγους που οδήγησαν στην συγκεκριμένου εγγράφου;

Οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Ιωαννίνων και τα συνδικαλιστικά τους όργανα με κάθε διοίκηση και σε κάθε περίπτωση επιζητούν τη συνεργασία και τη συζήτηση για την επίλυση των προβλημάτων της επιχείρησης.

Αυτό ζητάμε να γίνει και τώρα !!!

Δείτε Επίσης

Κορονοϊός: 6.260 νέα κρούσματα, 89 θάνατοι, 704 διασωληνωμένοι-99 κρούσματα στο Νομό Ιωαννίνων

Νέο άλμα στους διασωληνωμένους σημειώθηκε την Πέμπτη, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 704 ασθενείς σε ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments