Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Απάντηση της ΔΕΥΑΙ στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Απάντηση της ΔΕΥΑΙ στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

  1. Οι διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης του γενικού Διευθυντή ξεκίνησαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ από το 2017 (απόφαση 7/157/26-06-2017). Από τότε άλλαξε η νομοθεσία, δύο φορές, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οι οποίες μπορούν να προχωρήσουν πλέον ανεμπόδιστα με άδεια της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία μάλιστα θέτει ως καταληκτική ημερομηνία την 9η Ιουλίου 2019.
  2. Σχετικά με τις καταγγελίες για δήθεν αδιαφορία σε ότι αφορά την ενίσχυση της Επιχείρησης με προσωπικό, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καθεστώς προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, επηρέασε φυσικά και τη ΔΕΥΑΙ, με τη Διοίκηση να μην έχει καμία δυνατότητα προσλήψεων.

Από εκεί και πέρα όμως η σημερινή Διοίκηση ήταν αυτή που με το νέο εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της ΔΕΥΑΙ,  διασφάλισε την ύπαρξη 9 κενών θέσεων, διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων, για τις οποίες κινήθηκαν έγκαιρα οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες για την πλήρωσή τους με την 1/1/25-01-2017 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ. Οι όποιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαδικασιών αφορούν αποκλειστικά τον ΑΣΕΠ, στον οποίο έχει υποβληθεί εδώ και πολύ καιρό το πλήρες κείμενο της προκήρυξης (συμπληρωματική της 3Κ/2018).

  1. Τέλος, είναι ανεπίτρεπτο να δημοσιεύονται ψευδείς και παραπλανητικές απόψεις χωρίς στοιχεία. Τέτοια είναι κι αυτή που αφορά τη δήθεν κλήση σε απολογία του Γενικού Διευθυντή. Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδει ότι υπάρχει επίσημη κλήση του σε απολογία και καλεί το Σωματείο να δώσει απάντηση με βάση ποιο έγγραφο προχώρησε σε αυτή της την αναφορά.

Κλείνοντας να σημειωθεί ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει στην πράξη ότι επιζητεί τη συνεργασία και τη συζήτηση για την επίλυση των προβλημάτων της επιχείρησης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments