Τρίτη , 18 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αναφορά του Σ.Γιαννάκη(ΝΔ) σε Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

Αναφορά του Σ.Γιαννάκη(ΝΔ) σε Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

giannakis-1024x683Από:Γιώργος Γκόντζος–ΑΝΑΦΟΡΑ προς τον Υπουργό Εθνικής ΄Αμυνας στην οποία διαβίβασε Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου,κοινοποίησε ο Στέργιος Γιαννάκης βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί η Αναφορά του βουλευτή και η  η Επιστολή της Ένωσης

Η ΑΝΑΦΟΡΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω την με αριθμό πρωτοκόλλου 95/15-11-2016 επιστολή της ΄Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, με θέμα: «Κύρια αιτήματα των Στρατιωτικών (40ωρο, Αμετάθετο στα 25 έτη, Μισθολόγιο, Αποκατάσταση αδικιών Ασφαλιστικού, Εφαρμογή απόφασης ΣτΕ), στην οποία αναφέρονται τα προβλήματα που απασχολούν τους ΄Ελληνες Στρατιωτικούς και προτείνονται οι ανάλογες λύσεις για την επίλυσή τους.

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις απόψεις σας καθώς επίσης και για τυχόν ενέργειές σας σχετικά με τα ανωτέρω ζητήματα, γεγονός που θα συντελέσει στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης τόσο στους στρατιωτικούς όσο και στις οικογένειές τους.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ e-mail:[email protected]

Αρ.Πρωτ.: 95/2016

Ιωάννινα, 15 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΣ: Πολιτικά κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου

ΘΕΜΑ: Κύρια αιτήματα των Στρατιωτικών (40ωρο, Αμετάθετο στα 25 έτη, Μισθολόγιο, Αποκατάστα-

ση αδικιών Ασφαλιστικού, Εφαρμονή απόφασης ΣτΕ)

  1. Σας αποστέλλουμε τις κύριες προτάσεις της ΄Ενωσής μας για τα προβλήματα που απα- σχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς .Να σας γνωρίσουμε εδώ ότι η ΄Ενωσή μας είναι η μεγαλύτερη Ένωση Στρατιωτικών με μέλη όχι μόνο στην ΄Ηπειρο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Χώρας που δεν λειτουργούν Ενώσεις Στρατιωτικών. Οι παρακάτω προτάσεις έχουν βασιστεί σε εκατοντάδες αιτήματα-προτάσεις συναδέλφων στα τέσσερα έτη που λειτουργεί η Ένωσή μας.
  2. Ευελπιστούμε ότι οι προτάσεις και παρεμβάσεις μας, σε συνάρτηση με την πολιτική σας βούληση, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαιοσύνης στους στρατιωτικούς και στις οικογένειες τους, που την τελευταία 5ετία έχει κλονιστεί κυρίως από την μη επίλυση των παρακάτω ζητημάτων   που απασχολούν το σύνολο του προσωπικού:

α. Ωράριο εργασίας (οι στρατιωτικοί εργάζονται πέραν του 40ωρου που έχει νομοθετικώς καθοριστεί χωρίς να έχει προβλεφθεί αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση ή κάποιο άλλο  ισοσταθμιστικό μέτρο).

β. Ασφαλιστικό Στρατιωτικών (εξακολουθεί να υφίσταται η πλέον αναγνωρισμένη από      όλους ασφαλιστική αδικία, του Ν.3865/2010, στους καταταγέντες στις Ένοπλες Δυνάμεις τα έτη 1990-1992, ενώ παράλληλα δεν έχει προβλεφθεί μεταβατική περίοδος για τους μετέπειτα    καταταγέντες)..Η μάχιμη πενταετία να δίνεται χωρίς καταβολή εισφορών σε όλους τους Στρατιωτικούς εφόσον αφορά έτη στα οποία έχουν εργαστεί χωρίς αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας τους.

γ. Μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών με εφαρμογή αποφάσεως ΣΤΕ.

δ. Μεταθέσεις στελεχών(η Ένωσή μας έχει προτείνει το αμετάθετο με την   συμπλήρωσης 25ετούς υπηρεσίας).

ε. ΣΟΑ και ΣΟΜΥ για όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

στ. Άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου και στους Στρατιωτικούς.

ζ. Ενίσχυση των Ταμείων των Στρατιωτικών με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας

Ενόπλων Δυνάμεων , αποκατάσταση της ομαλής χορήγησης του Εφάπαξ

βοηθήματος.

  1. Τέλος να σας γνωρίσουμε ότι η Ένωσή μας επιθυμεί να αρχίσει έναν γόνιμο διάλογο μαζί σας ώστε να σας εκθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις της για όλα τα θέματα που αφορούν τους Στρατιωτικούς αλλά και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Θεοδώρου

Γεώργιος Υπλγός (ΠΖ)

Ο Γενικός Γραμματέας

Στρατσιάνης Παναγιώτης ΕΜΘ Αλχίας (MX)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments