Σάββατο , 18 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Απάντηση της Ταξικής Ενότητας σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΙ

Απάντηση της Ταξικής Ενότητας σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΙ

αρχείο-λήψης-39

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλον τον μνημονιακό οχετό(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) έρχεται σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους-ληστές και φέρνει νέα μνημόνια στον λαό που έχουν το χαρακτήρα εργατικής γενοκτονίας και κοινωνικού μακελειού, η διοίκηση του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων περιφρονεί τα καθήκοντά της. Αδιαφορώντας- επιδεκτικά- να οργανώσει τον αγώνα των εργαζόμενων και του λαού  ,  ενάντια στα νέα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα.

Το εργατικό κέντρο Ιωαννίνων δεν συνεδριάζει για να υλοποιήσει προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του, για να οργανώσει την αντίσταση του αγώνα των εργαζόμενων, την στιγμή που θα περνούσαν από την βουλή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα,  με την προκήρυξη πανγιαννιώτικης απεργίας.

Το ΕΚΙ σε τέτοιες στιγμές, όπου χιλιάδες κόσμου βρίσκεται σε ανεργία, τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις τις περιοχής μας κλείνουν η μία πίσω από την άλλη- ενώ και το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο επιχειρεί λυσσασμένη  επίθεση κατά του λαού- οφείλει να συνεδριάζει καθημερινά, να καλεί σε συσκέψεις τα σωματεία και τους αντιπροσώπους και να οργανώνει την πάλη της εργατικής τάξης κατά των αστικών σχεδιασμών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό μεταξύ της Β.Συνδρεβέλη(εκπρόσωπο της ταξικής ενότητας)και του Α.Μπαλακέρα, αλλά είναι βαθύτατα πολιτικό.  Για αυτό καλείται η διοίκηση του ΕΚΙ να απαντήσει τι είναι αυτό που την φοβίζει και δεν συνεδριάζει το ΕΚΙ ή δεν οργανώνει τον ταξικό αγώνα, πράγμα για το οποίο εκλέχτηκαν κιόλας και ζήτησαν την ψήφο των εργατών των Ιωαννίνων.

Καλούμε να συνεδριάσει άμεσα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

«Υπέρ των δωρεών από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με τις απαραίτητες προϋποθέσεις», διατείνεται η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023»

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα 2023» σχετικά με τη λευκή ψήφο της ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of