Σάββατο , 1 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Απόφαση «βόμβα» ΣτΕ για εκμετάλλευση αιγιαλού από δήμους

Απόφαση «βόμβα» ΣτΕ για εκμετάλλευση αιγιαλού από δήμους

Οι δήμοι δεν μπορούν να νοικιάζουν παραλίες έναντι αμοιβής

paralia

Ακόμη μια απόφαση «βόμβα» έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας, αυτή τη φορά αναιρώντας το δικαίωμα των Δήμων να νοικιάζουν τις παραλίες έναντι αμοιβής, καθώς ,όπως αναφέρει η υπ’ αριθμόν 646/2015 απόφαση του το Ε” τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, αυτές αποτελούν δημόσια περιουσία.

Στο δικαστήριο είχε προσφύγει πριν από 4 χρόνια ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, ωστόσο η απόφαση δεν είναι οριστική, αφού το τμήμα παρέπεμψε την υπόθεση στην ενισχυμένη, 7μελή σύνθεση, για οριστική απόφαση.

Το δικαστήριο, με αυτόν τον τρόπο βάζει φρένο στην δυνατότητα- πολλές φορές και στην ασυδοσία των παράκτιων δήμων, να εκμεταλλεύονται τις παραλίες, είτε με τραπεζοκαθίσματα, είτε με ξαπλώστρες ή άλλα μέσα κρίνοντας ότι αυτή η εκχώρηση δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση.

Ουσιαστικά με την απόφαση ακυρώνεται η (1038460/2439/Β0010/15.4.2009) Κοινή Απόφαση των υφυπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών περί απευθείας παραχώρησης έναντι ανταλλάγματος του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους ΟΤΑ α” βαθμού.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

«Δεν το χρειάζεσαι; Χάρισέ το σε κάποιον που το έχει ανάγκη» κοινωνική δράση του ΟΚΠΑΠΑ

Ο «ΟΚΠΑΠΑ»με αγάπη και σεβασμό καλεί τους συμπολίτες να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of