Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Από τους “ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΣ “:οι ΗΛΙΘΙΟΙ του Νηλ Σάιμον & οι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ του Στούπι ντε Στούπι

Από τους “ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΥΣ “:οι ΗΛΙΘΙΟΙ του Νηλ Σάιμον & οι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ του Στούπι ντε Στούπι

αυτή!Από:Γιώργος Γκόντζος

             Έναν απίστευτο κωμικό μύθο παρουσιάζει η Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ», βασισμένο στο κλασσικό θεατρικό έργο του Νηλ Σάιμον «οι ΗΛΙΘΙΟΙ». Πρόκειται για μια διασκευή του Δημήτρη Παππά με τίτλο «οι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ του Στούπι ντε Στούπι» που – εκτός των άλλων – μεταφέρει το έργο από το Κουλιέντσικοφ της Ουκρανίας σε ένα χωριό του Ιταλο-ευρωπαϊκού νότου, δίνοντας μια πιο …σύγχρονη διάσταση στους προβληματισμούς του συγγραφέα… Προβληματισμούς ανάλογους με αυτά που λέει ο δάσκαλος στην αγαπημένη του Σοφία: «Η ηλιθιότητα του Στούπι ντε Στούπι, όπως και κάθε τέτοιου είδους ηλιθιότητα, οφείλεται στην ενοχή και στο φόβο, που δημιουργούν στον απλό κόσμο οι τύραννοι» ή με αυτά που θα έλεγε, με τους στίχους του, ο Μανώλης Ρασούλης: «Κακοί ντυθήκανε καλοί και πιάσαν’ εξουσία / Αυτοί που ξεγελάστηκαν φταίγανε κατ’ ουσία»…

Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παππά, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Αγγελικής Κουτσοθανάση, η μουσική επιμέλεια των Δημήτρη Παππά – Μαρίνας Ζαφείρη, οι χορογραφίες της Μαρίνας Ζαφείρη, οι φωτισμοί του Σωτήρη Σταύρου και η ζωγραφιά της αφίσας της Παρασκευής Σίντου.

Ερμηνεύουν (κατά σειρά …ηλιθιότητας): Κάρνιφεξ, ο χασάπης (Βλάσης Κοζώρης), Τάδε Παστοράλε Τάδε, ο βοσκός (Ανδρέας Φιλίππου), Ταμπελλάριους, ο ταχυδρόμος (Λευτέρης Βανούσης), Τράντε Πίκολα (Κατερίνα Παπλιάκου), Τράντε Γκράντε (Μαρία Μπέλλου / Έλλη Χατζηλίδου), Λιτόρια, η χασάπισσα (Αρσινόη Μπαλωμένου), Σοφία Ντομέστικους (Φωτεινή Ευαγγέλου), Μυριαλένα Ντομέστικους (Αγγελική Κουτσοθανάση), Νικολό Ντομέστικους, ο γιατρός (Χρήστος Τσολίγκας), Γιούντεξ, ο δικαστής (Κυριάκος Μαντζιάρας / Θεόφιλος Χατζηιωαννίδης), Γκρεγκόρ Γιουροπέους (Δημήτρης Παππάς) και Λεό Ιλλούμινους, ο δάσκαλος (Γιώργος Καφαδάρης).

Την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19, την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21/12/2015 και ώρα 9:15μ.μ., στον Πολυχώρο της Στοάς Ορφέα (Αίθουσα Φ. Γκ. Λόρκα), με είσοδο 7€ ή 5€ (μειωμένο). Τηλ. πληροφοριών και κρατήσεων: 698-198-1067 ή 698-198-1058.

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of