Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Κυριακή, 18/09, στη μία το μεσημέρι… ελάτε να ανταμώσουμε ξανά γύρω από τη «Μουσική Κερασιά», στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – 98 και 7, με την Εβίτα Θεοχάρη

Κυριακή, 18/09, στη μία το μεσημέρι… ελάτε να ανταμώσουμε ξανά γύρω από τη «Μουσική Κερασιά», στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – 98 και 7, με την Εβίτα Θεοχάρη

Ναπολέων Ροντογιάννης.

Από: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, μία με δύο, σας καλωσορίζω στο καθιερωμένο, εβδομαδιαίο μας αντάμωμα… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά». Στο χοροστάσι της καρδιάς μας όλοι μαζί παρέα ταξιδεύουμε στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής παράδοσης

Τραγούδια και σκοποί της δημοτικής ποίησης σας κρατούν συντροφιά για μία ώρα…

Πλούσια η μουσικοχορευτική παράδοση στις διάφορες περιοχές της χώρας μας, τα ήθη και τα έθιμα, για τα οποία γίνεται κάθε Κυριακή λόγος, συχνά και με τη βοήθεια των εκλεκτών προσκεκλημένων μας!

Συντονιστείτε, λοιπόν, …κάθε Κυριακή στη μία το μεσημέρι…

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων…

– 98 και 7 – 

Μας ακούτε και από την ιστοσελίδα: www.dimotikoradiofono.gr.

Την ερχόμενη Κυριακή18/09 – συνεχίζεται το αφιέρωμα σε μια εξέχουσα μορφή της Ηπείρου, τον κύριο Ναπολέοντα Ροντογιάννη. Η μεγάλη του αγάπη για τον πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας του, τον ώθησε στη διαφύλαξη και προβολή του. Από το 2007 έως σήμερα, ακούραστος και με πολύ μεράκι, καταγράφει με τις κάμερές του όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορεί: χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις, εθιμικές διαδικασίες, ομιλίες κ.ά. που λαμβάνουν χώρα στα Γιάννινα, στην Αθήνα, αλλά και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Ένας κοινωνός της τέχνης με πλούσιο αρχειακό υλικό – περίπου 3.500 βίντεο – το οποίο είναι διαθέσιμο στον καθένα να το δει και να το μελετήσει μέσα από τις δύο ιστοσελίδες του, www.giannena-e.gr και www.mcap.gr, όπως και μέσα από το κανάλι του στο youtube με το όνομα: rontonapoleon.

Δημιουργός δύο ιστοσελίδων ο κος Ροντογιάννης με αναφορά στα Γιάννενα και την Ήπειρο. Η ιστοσελίδα, ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ (giannena-e.gr), περιλαμβάνει θέματα σχετικά με τα γράμματα και τις τέχνες, τον ευεργετισμό, το περιβάλλον, σύγχρονα θέματα, πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό. Η ιστοσελίδα, mcap.gr (Museum of Contemporary Art “Theodoros Papagiannis“), είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στον Ηπειρώτη, διεθνούς φήμη γλύπτη, κύριο Θεόδωρο Παπαγιάννη και στο Μουσείο του, που βρίσκεται στο Ελληνικό Ιωαννίνων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».

Για την προσφορά του αυτή στον πολιτισμό τιμήθηκε τρεις φορές. Το 2013 τιμήθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και το Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου, ενώ το 2014 από τους φίλους του και τους φίλους της ιστοσελίδας του (giannena-e.gr), ανάμεσα των οποίων ήταν και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι της χώρας μας.

Στην εκπομπή αυτή παράλληλα με το άκουσμα τραγουδιών, ποιημάτων, διηγημάτων – καταγραφές του κου Ροντογιάννη, θα ακούσουμε και λίγα λόγια που είπαν τρεις αγαπημένοι φίλοι του για το φίλο τους Ναπολέοντα και το σύγχρονο ευεργέτη του τόπου του κύριο Ναπολέοντα Ροντογιάννη, ο πρώην δήμαρχος των Ιωαννίνων κο Φίλιππας Φίλιος, η ποιήτρια κα Άννα Δερέκα και ο ποιητής και δημοσιογράφος κος Γιώργος Δουατζής.

Συντονιστείτε… 

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στη μία το μεσημέρι…

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων…

– 98 και 7 – 

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα της εκπομπής – αφιερώματα, συνεντεύξεις – , τα πολιτιστικά δρώμενα σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια – … για να διαβάζετε άρθρα αναφορικά με την μουσική μας παράδοση και φυσικά… για να ακούτε πολύ Ελληνική Δημοτική Μουσική… κάντε Like στη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά!

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, στείλετε το γραπτό σας μήνυμα στη σελίδα της εκπομπής στο facebook με τα σχόλια και τις προτάσεις για την εκπομπή! Διαβάζω όλα τα μηνύματα και ευχαριστώ για τα πολύ καλά σας λόγια!

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments