Σάββατο , 17 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο για μαθητές

Αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο για μαθητές

kirikou_and_the_wild_beastsΑρχίζει σήμερα το αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο για μαθητές που διοργανώνεται από τον Ελληνο – Γαλλικό Σύλλογο Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

 Δευτέρα 2 Νοεμβρίου  έως την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 

Πολιτιστικός  Πολυχώρος «Δ. Χατζής»
Είσοδος ελεύθερη

Θα προβληθούν οι ταινίες:

  • Μπενεντίκ Γκαλούπ- Μισέλ Οσελό, Ο Κιρίκου και τα Άγρια Ζώα (Γαλλία, 2005, 75’)
  • Στεφάν Φίλντμαν, Τζέσπερ Μιούλερ,  Ο Αστερίξ και οι Βίκινγκς (Δανία – Γαλλία,78΄)

Οι προβολές θα γίνουν  στις 9 και 11.30 το πρωί, και απευθύνονται σε μαθητές των σχολείων της πόλης μας.

Μπενεντίκ Γκαλούπ- Μισέλ Οσελό, Ο Κιρίκου και τα Άγρια Ζώα
Τέσσερις μύθοι από την καθημερινότητα όπως κυλάει σε ένα αφρικανικό χωριό. Ο παππούς του Κιρίκου αφηγείται  πως ο εγγονός του έγινε με τη σειρά κηπουρός, κατόπιν ανακριτής, αγγειοπλάστης, πωλητής, ακόμη και γιατρός. Και όλα αυτά, χωρίς τη βοήθεια κανενός, μόνος απέναντι σε όλους τους άλλους. Aφού η εξυπνάδα και η ευγένεια είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του.

Στεφάν Φίλντμαν, Τζέσπερ Μιούλερ,  Ο Αστερίξ και οι Βίκινγκς
(Δανία – Γαλλία,78΄)
Αν υπάρχει ένα πράγμα που φοβούνται οι Γαλάτες αυτό είναι σίγουρα ότι ο ουρανός θα τους πέσει στο κεφάλι! Υπάρχει όμως μια φυλή, η οποία δεν φοβάται τίποτα: Οι Βίκινγκς! Για πρώτη φορά, Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ έρχονται επιτέλους αντιμέτωποι με αντίπαλους στα μέτρα τους! Οι αθεόφοβοι Βίκινγκς, εισβάλουν στην Γαλατία και απαγάγουν τον φοβητσιάρη Τζαστφορκίξ, τον ανιψιό του Αμπρακουρσίξ, ο οποίος είχε αναλάβει να «τον κάνει άντρα». Οι Βίκινγκς από την πλευρά τους, γνωρίζοντας αυτήν την αδυναμία του Τζαστφορκίξ, τον έχουν απαγάγει για αυτόν ακριβώς τον λόγο: να τους μάθει να …φοβούνται, επειδή, πολύ απλά, είναι πεπεισμένοι πως …«ο φόβος δίνει φτερά»!

 

Δείτε Επίσης

Νέα εθελοντική αιμοδοσία από τη Φ.Ο.Ε.Α. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αύριο, Σάββατο 17/4, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

Μία ακόμη αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει αύριο, Σάββατο 17 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of