Κυριακή , 20 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Βασίλης Κονταξής: ” Το βιολοντσέλο ” – Βιβλιοπαρουσίαση

Βασίλης Κονταξής: ” Το βιολοντσέλο ” – Βιβλιοπαρουσίαση

12241299_10207956829698876_2574455779051065336_n12287098_10207963167817325_2107238685_o

 

 

             Από:Γιώργος Γκόντζος

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι Εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» το βιβλίο του Βασίλη Κονταξή, Το βιολοντσέλο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Μαρία Στρατσάνη, Διευθύντρια Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών,  δρ. Φιλοσοφίας, ο Θουκυδίδης Παπαγεωργίου, Καθηγητής Φιλόλογος και ο Εμμανουήλ Πλούσος, δρ Κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Δανάη Τζήμα και Βασίλης Σιάφης και ο συγγραφέας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά με το βιβλίο του αναφέρει ο συγγραφέας: «Πώς μπορεί ένα μέλος της οικογένειας των εγχόρδων να συνδεθεί για πάντα με μια οικογένεια σε ένα μικρό χωριό της Ηπείρου κοντά στην Κόνιτσα; Πώς ένα χαμένο δημοτικό τραγούδι αυτού του χωριού –για χρόνια καλά κρυμμένο στην καρδιά της Ευρώπης– θα ακουστεί ξανά στον τόπο του;
Πρόσωπα διαφορετικά και καταστάσεις ποικίλες συνυπάρχουν στη μικρή κοινότητα της Αετοφωλιάς: μία Γερμανίδα σοπράνο, ένας Έλληνας που πάει να βρει την τύχη του στο Μόναχο και εξελίσσεται απροσδόκητα σε κορυφαίο μουσικό, μια γυναίκα που περιμένει σε ολόκληρη τη ζωή της έναν έρωτα που δεν έρχεται, ένας καθηγητής ιατρικής που πλήρωσε τις ιδέες του κατά την επταετία, μια παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης, ένας ισχυρογνώμων και αυθεντικός ηπειρώτης με «αγύριστο κεφάλι», μια αιωνόβια που ζει σε έναν κόσμο φανταστικό, μια προδοσία του εμφυλίου που μετά από χρόνια αποκαλύπτεται, μια πηγή με τρεχούμενο νερό που για δεκάδες χρόνια κρατάει ζωντανό έναν μύθο…
Οι παράταιρες και παράλληλες ιστορίες πολλών ανθρώπων στο παρόν, το παρελθόν και το μέλλον συνδέονται, συμπλέκονται, συγχέονται, συγκρούονται σαν ήχοι διαφορετικοί σε μια πρωτότυπη αρμονία μια μικρής σουίτας για βιολοντσέλο που αντηχεί σε μια πλαγιά της Πίνδου.
Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικών γλωσσών, διαλέκτων, ηλικιών, νοοτροπιών και εθνικοτήτων συμπορεύονται στα μονοπάτια της ζωής, του έρωτα και του θανάτου. Εκείνο που στο τέλος επικρατεί σαν δυνατή δοξαριά είναι ότι οι άνθρωποι που πραγματικά αγαπήθηκαν δεν χωρίζουν ποτέ, ούτε με τον θάνατο».

 

Δείτε Επίσης

“Μουσική ταυτότητα στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα: η περίπτωση των Ρομά του Παρακαλάμου” – Κυριακή 16 Μαΐου (13.00) στη “Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη”

Χορός στο Πωγώνι* Από: ΕΒΙΤΑ ΘΕΟΧΑΡΗ/ EVITA THEOCHARI Αύριο, Κυριακή 16 Μαΐου, 13.00 – 14.00, υποδέχομαι στην ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of