Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Βραβείο καλύτερης εργασίας για την χειρουργική κλινική του ΠΓΝΙ

Βραβείο καλύτερης εργασίας για την χειρουργική κλινική του ΠΓΝΙ

Η Χειρουργική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, τιμήθηκε με το 1ο βραβείο καλύτερης εργασίας, στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος, που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη από 3-5 Μαΐου 2019.

Ο τίτλος της εργασίας ήταν:  “Χειρουργική αντιμετώπιση του Ηπατοκυτταρικού Καρκίνου (ΗΚΚ) – Ελληνική πολυκεντρική μελέτη„ με συγγραφείς τους κκ Γκλαντζούνη Γ, Σωτηρόπουλο Γ, Τζίμα Γ, Καραμπά Α,  Παλιούρα Α, Δαβάκη Σ, Φελέκουρα Ε.

Η ερευνητική αυτή κλινική εργασία αποτελεί την πρώτη πολυκεντρική μελέτη στην χώρα μας στην χειρουργική αντιμετώπιση του Ηπατοκυτταρικού καρκίνου. Είναι συνεργασία της Χειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με την Α′ και Β′ Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών και με το τμήμα χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων του Νοσοκομείου “Υγεία„.

Η Χειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση και τον συντονισμό της μελέτης.

Ο ηπατοκυτταρικός καρκίνος είναι το πιο συχνό πρωτοπαθές κακόηθες νεόπλασμα του ήπατος. Είναι πολύ επιθετικός όγκος με επιβίωση μικρότερη του έτους εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Η χειρουργική αντιμετώπιση του όγκου αυτού αποτελεί την  καλύτερη θεραπεία, για την επίτευξη μακροχρόνιας  επιβίωσης σε συνδυασμό με καλή ποιότητα ζωής.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι εξειδικευμένες μονάδες Χειρουργικής Ήπατος της χώρας μας έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση του ηπατοκυτταρικού καρκίνου,  παρόμοια με αυτά των αντίστοιχων κέντρων του δυτικού κόσμου. Η μελέτη αυτή έδειξε επίσης πως η μονάδα Χειρουργικής Ήπατος–Χοληφόρων–Πάγκρεατος της Χειρουργικής κλινικής   του Πανεπιστημιακού

 

 

 

 

Νοσοκομείου  Ιωαννίνων, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ερευνητικό και κλινικό  επίπεδο στην αντιμετώπιση των πρωτοπαθών νεοπλασμάτων ήπατος.

 

Μιχαήλ Μήτσης, MD, PhD, FEBS                       Γεώργιος Γκλαντζούνης, MD, PhD, FEBS

Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων               Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων

Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής                               Υπεύθυνος Μονάδας Χειρ/κής Ήπατος-

και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων, ΠΓΝΙ                        Χοληφόρων-Παγκρέατος, Χειρ/κής Κλινικής, ΠΓΝΙ

 

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of