Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Βυζαντινός και εναλλακτικός τουρισμός οι πυλώνες ανάπτυξης της Άρτας -Σύσκεψη φορέων σήμερα στο Δημαρχείο Άρτας παρουσία του Στρ. Ιωάννου

Βυζαντινός και εναλλακτικός τουρισμός οι πυλώνες ανάπτυξης της Άρτας -Σύσκεψη φορέων σήμερα στο Δημαρχείο Άρτας παρουσία του Στρ. Ιωάννου

SYSKEPSH 2Από:Γιώργος Γκόντζος–Οι προτάσεις του Δήμου Αρταίων για ένταξη στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για την Τουριστική Προβολή κατατέθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Άρτας, παρουσία του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη για τουριστικά θέματα κ. Στράτου Ιωάννου και του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά. Παράλληλα, έγινε μια γόνιμη συζήτηση και κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή της Άρτας τα επόμενα χρόνια.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε την τουριστική ταυτότητα της Άρτας στηριζόμενοι στον Βυζαντινό και εναλλακτικό τουρισμό. Οφείλουμε να το κάνουμε, καθώς πιστεύουμε ότι ο τουρισμός μπορεί ενισχύσει την τοπική οικονομία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. Παράλληλα, επεσήμανε πως για να λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους. «Θέλουμε να εξετάσουμε πού πρέπει να εστιάσουμε και τι κινήσεις πρέπει να γίνουν στοχευμένα ώστε να πιάσουν τόπο» υπογράμμισε ακόμη. Εκ μέρους των Αντιπεριφερειαρχών τονίστηκε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται, ώστε να υπάρχει ανάπτυξη όλων των περιοχών της Ηπείρου στον τουριστικό τομέα.

Μεταξύ άλλων, στις προτάσεις του Δήμου Αρταίων που υποβλήθηκαν για ένταξη στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου, περιλαμβάνεται έντυπο υλικό για τον μνημειακό, προσκυνηματικό και εναλλακτικό τουρισμό (μεταφρασμένο σε τέσσερις γλώσσες), παραγωγή βίντεο προώθησης της Άρτας, συμμετοχή σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, είτε με συμμετοχή του Δήμου σε δικό του περίπτερο, είτε σε αυτό της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και φιλοξενία δημοσιογράφων από διάφορες χώρες της Ευρώπης στην Άρτα. Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος έχει αναθέσει σε εξειδικευμένο σύμβουλο το επιχειρησιακό σχέδιο για τον τουρισμό, με στόχο την στοχευμένη ανάπτυξη και προώθηση της περιοχής στις αγορές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Απόστολος Κεφάλας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων δωματίων-επιπλωμένων διαμερισμάτων και ξενώνων αγροτουρισμού κ. Γεωργία Πατέντα και η Αντιπρόεδρος κ. Μαρία Παπαβασιλείου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας κ. Δημήτρης Χουλιάρας, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Άρτας κ. Φώτης Κέφης, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας κ. Γιάννης Κουμπούρας, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Κώστας Σακκάς, η ξενοδόχος κ. Κουτσούμπα καθώς και εκπρόσωποι άλλων ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, καθώς και μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αρταίων.

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x