Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Χριστούγεννα στα Γιάννενα με την ταινία: “Τσίτυ Τσίτυ Μπανγκ Μπανγκ”.

Χριστούγεννα στα Γιάννενα με την ταινία: “Τσίτυ Τσίτυ Μπανγκ Μπανγκ”.

 

Από: Χάρης Δάφλος

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου», θα προβληθεί με έναν από τους πιο περίεργους τίτλους στην ιστορία του κινηματογράφου,  η ταινία “Τσίτυ Τσίτυ Μπανγκ Μπανγκ”.

Είναι ένα υπέροχο παραμύθι κλασικής Χολιγουντιανής κοπής που παρακολουθείται με εξαιρετικό ενδιαφέρον μέχρι σήμερα χάρις την εφευρετικότητα των συντελεστών του. Βρισκόμαστε στην εποχή που ο κινηματογράφος για παιδιά ήταν περισσότερο ένα παραμυθένιο όνειρο και λιγότερο ή και καθόλου μια υπόθεση βίαιων υπερηρώων.

Ο κύριος πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ένας περίεργος όσο και αστείος επιστήμονας, ο Καράκτακους Ποτς, ο οποίος κατασκευάζει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγείται από μόνο του!

Όταν παίρνει την οικογένεια του για ένα ταξίδι στη μυθική χώρα Βουλγκάρια, ο Βαρώνος Μπόμπαρστ που την διοικεί απαγάγει το αυτοκίνητο ενώ έχει απαγορεύσει και την ύπαρξη όλων των παιδιών της χώρας. Ο Καράκτακους και η παρέα του θα πρέπει να σώσουν τα παιδιά της Βουλγκάρια από τα καταχθόνια σχέδια του Βαρώνου!

Πρόκειται για ένα μιούζικαλ φαντασίας που ήταν υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το ομώνυμο τραγούδι. Ένα επιπλέον ενδιαφέρον της ταινίας έγκειται στο ότι βασίζεται σε ιστορία του Ίαν Φλέμινγκ (συγγραφικού πατέρα του Τζαίημς Μποντ) σε σκηνοθεσία του Κεν Χιουζ («H Δίκη του Όσκαρ Γουάιλντ», «Kαζίνο Ρουαγιάλ») και σε παραγωγή του Άλμπερτ Μπρόκολι, ο οποίος επίσης έχει συνδέσει το όνομά του με την παραγωγή πολλών ταινιών με ήρωα τον Τζαίημς Μποντ. Το σενάριο συνέγραψε ένας θρύλος της παιδικής φανταστικής λογοτεχνίας, ο Ρόαλντ Νταλ (“Ο Τσάρλυ και το εργοστάσιο σοκολάτας”), ενώ στο ρόλο του Καράκτακους Ποτς βρίσκεται ο αεικίνητος και απολαυστικότατος Ντικ βαν Ντάικ, φρέσκος από την επιτυχία της «Mέρι Πόπινς»που είχε προηγηθεί κατά τέσσερα χρόνια. Σε ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο εμφανίζεται ο εκκεντρικός Βρετανός ηθοποιός Μπένυ Χιλλ που λίγο αργότερα θα γινόταν πολύ αγαπητός στην Ελλάδα, στην τηλεόραση πια, με το δικό του “Μπένυ Χιλλ Σόου” .

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments