Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Β.Τσίρκας:Η δημοκρατία νίκησε τον φόβο.

Β.Τσίρκας:Η δημοκρατία νίκησε τον φόβο.

tsirkaw

Δήλωση  του Βασίλη Τσίρκα ,βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ,για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Ο λαός, ψύχραιμος και αποφασισμένος, συμμετείχε σε αυτή την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που διεξήχθη για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Ο ελληνικός λαός είχε τη σπάνια ευκαιρία να αποφασίσει για τις τύχες της χώρας, για τις μελλοντικές γενιές και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς των δανειστών.

Και στον Νομό της Άρτας, οι πολίτες με ποσοστό 60% απέρριψαν το τελεσίγραφο και έστειλαν μήνυμα δημοκρατίας από μία από τις πιο δοκιμαζόμενες από τις μνημονιακές πολιτικές περιοχές της Ευρώπης. Αποδείξαμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Ο ελληνικός λαός στάθηκε όρθιος μέσα σε μία θύελλα προπαγάνδας και εκστρατείας φόβου και έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας και δημοκρατίας. Η δημοκρατία νίκησε τον φόβο. Η δημοκρατία νίκησε όσους προσπάθησαν να εκβιάσουν και να τρομοκρατήσουν τον λαό.

Το ΟΧΙ δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη. Σημαίνει ότι παραμένουμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη και την ευρωζώνη και διεκδικούμε μια βιώσιμη συμφωνία που δεν θα καταδικάζει την κοινωνία σε νέα λιτότητα και σε νέα ύφεση, που θα δίνει λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της χώρας και στο ζήτημα του χρέους.

Την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστεί τη δημοκρατική απόφαση ενός λαού. Να σεβαστεί τις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης και τις ιδρυτικές της αρχές, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της ισότητας. Γιατί δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι ο μονόδρομος των μνημονίων της λιτότητας.

Με σεβασμό σε όλους τους συμπολίτες μας, είτε ψήφισαν Ναι είτε ΟΧΙ, προχωράμε πιο δυνατά και αποφασιστικά για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Προχωράμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή. Προχωράμε όλοι μαζί για να δώσουμε προοπτική στη χώρα και την κοινωνία.

Δείτε Επίσης

Πρόσκληση στους εορτασμούς για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νικόλαος Γεωργάκος σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of