Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Μείωση ως 40% στο ρεύμα

Μείωση ως 40% στο ρεύμα

1a1Μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματοςπροανήγγειλε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχοντας ως βάση έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Συγκεκριμένα, η ΡΑΕ υποστηρίζει ότι είναι δυνατή μια μείωση της τάξης του 20% με 40% τόσο στα οικιακά όσο και στα εμπορικά τιμολόγια.

Σε κάθε περίπτωση η μείωση στο κόστος λιανικής θα είναι μικρότερη από τη μείωση του κόστους παραγωγής εξαιτίας και άλλων παραμέτρων διαμόρφωσής του όπως η φορολογία, που επί του παρόντος δεν μπορεί να αλλάξει.

«Θα επιτύχουμε όμως ταυτόχρονη σημαντική μείωση στο τελικό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις», δήλωσε σχετικά ο κ. Λαφαζάνης.

«Στη βάση λοιπόν των μελετών της ΡΑΕ, αλλά και με άλλα δεδομένα τα οποία έχουμε στο υπουργείο μας, θα κάνουμε τον σχεδιασμό μας άμεσα και πιστεύουμε ότι πολύ γρήγορα θα μπορέσουμε να έχουμε σημαντικές μειώσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε ο υπουργός.

Τις προθέσεις του υπουργείου για μείωση του ενεργειακού κόστος χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), οι οποίοι το συνδέουν με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας βιομηχανίας.

—ΑΠΕ

Δείτε Επίσης

Χ.Παππάς -Ο κύριος Τσίκαρης αναμένεται να φύγει ,το αποτύπωμα όμως είναι τι αφήνει πίσω του και τι έρχεται την επόμενη μέρα.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Ανεξάρτητα από τις λεκτικές αποτυπώσεις , διότι είδα σε δημοσιεύματα ότι χαρακτηρίστηκαν ως ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of