Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Β.Τσίρκας(ΣΥΡΙΖΑ)- Οι μεγάλοι οδικοί άξονες βγάζουν την Ήπειρο από την απομόνωση(Χαιρετισμός σε ημερίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων)

Β.Τσίρκας(ΣΥΡΙΖΑ)- Οι μεγάλοι οδικοί άξονες βγάζουν την Ήπειρο από την απομόνωση(Χαιρετισμός σε ημερίδα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων)

v.tsirkasΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– “Η Ήπειρος ήταν για πολλά χρόνια ίσως το φτωχότερο και ένα από τα πιο απομονωμένα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια αυτή η συνθήκη παύει να υφίσταται, καθώς οι μεγάλοι οδικοί άξονες τη βγάζουν σταδιακά από αυτή την απομόνωση”.Αυτό υπογραμμίζεται στον χαιρετισμό που απέστειλε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην ημερίδα με θέμα “Τουριστική προβολή του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων”, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου. Το κείμενο είναι το ακόλουθο:

Κυρίες και κύριοι,

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων για την πραγματοποίηση ημερίδας σχετικά με τη λειτουργία γραφείου Επικοινωνίας και Τουριστικής Προβολής της περιοχής. Προγραμματισμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις μου, δυστυχώς δεν μου επιτρέπουν να παραστώ.

Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με πολλές και ποικίλες δυνατότητες εκμετάλλευσης. Πρόκειται για παρθένο τόπο ο οποίος δεν έχει αλλοιωθεί από τον τουρισμό, όπως έχει συμβεί σε άλλες αντίστοιχες περιοχές της Ελλάδας. Συνδυάζει όμορφες και με πλούσια ιστορία κοινότητες, εξαιρετικά ενδιαφέροντα ορεινό όγκο και πλαισιώνεται από δύο ποταμούς, τον Αχελώο και τον Άραχθο, που δίνουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες περαιτέρω αξιοποίησης της περιοχής.

Η Ήπειρος ήταν για πολλά χρόνια ίσως το φτωχότερο και ένα από τα πιο απομονωμένα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια αυτή η συνθήκη παύει να υφίσταται, καθώς οι μεγάλοι οδικοί άξονες τη βγάζουν σταδιακά από αυτή την απομόνωση. Η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού την προηγούμενη δεκαετία άνοιξε νέους ορίζοντες για την περιοχή της Ηπείρου. Η ολοκλήρωση της Ιονίας και της Ολυμπίας Οδού καθιστά άμεση τη σύνδεση της περιοχής μας με την Πρωτεύουσα και όλη τη νότια Ελλάδα. Πλέον παρέχεται μια ασφαλής, γρήγορη και ξεκούραστη διαδρομή για όποιον επιθυμεί να μεταβεί στην Ήπειρο. Επίσης τα έργα υποδομών που έχουν δρομολογηθεί εντός του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων θα δώσουν ώθηση στην τοπική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Για τα Τζουμέρκα, το γεγονός της εύκολης πλέον πρόσβασης αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για να σχεδιάσουμε, να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τα οποία αξίζει κάποιος να επισκεφτεί την περιοχή.

Ο οικοτουρισμός, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η αποφυγή απρόσκοπτης και ευκαιριακής απόκτησης γρήγορου κέρδους πρέπει να αποτελέσουν γνώμονα για τη δημιουργία ενός ισχυρού τουριστικού πόλου έλξης. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής οφείλει να είναι συντονισμένη, με προγραμματισμένα βήματα και με σεβασμό στο περιβάλλον. Μόνο έτσι θα διαφημιστεί με τον καλύτερο τρόπο η περιοχή μας και ταυτόχρονα θα τεθεί σε στέρεες βάσεις η περαιτέρω ανάπτυξη των Τζουμέρκων, ώστε να καταστούν δημοφιλής προορισμός για επισκέπτες.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της σημερινής ημερίδας. Τέτοιες προσπάθειες είναι πάντοτε προς όφελος της ανάδειξης της περιοχής.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments