Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ),με αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), μεθέμα «Τέχνες και ψυχαγωγία-Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο»,οργανώνει το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αναλυτικά:

  • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (ώρες 11:00-13:00)

Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας, 9 έως 12 ετών,σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.Με την καθοδήγηση της Αρετής Αντωνίου, υπεύθυνης του εικαστικού εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου, τα παιδιά θα φτιάξουν έργα κεραμικής αλλά και κοσμήματα από αλουμινόχαρτο εμπνευσμένα από τη θεματολογία του Μουσείου.

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένων θέσεων.

 

  • Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (ώρες20:00-22:00)

Μουσική παράσταση με τίτλο «Βραδιά Πολυφωνικής Μουσικής. Από την Ελλάδα μέχρι την…Αμερική!». Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Voci Contra Tempo, έρχεται για πρώτη φορά στα Ιωάννινα και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα πολυφωνικής μουσικής εμπνευσμένο από τις παραδόσεις διαφόρων λαών (Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία, Γεωργία, Νορβηγία, Αγγλία, Αμερική). Παραδοσιακή μουσική μέσα από μοντέρνες χορωδιακές επεξεργασίες, αλλά και λόγιες σύγχρονες μουσικές δημιουργίες συνθέτουν ένα πλούσιο φωνητικό ρεπερτόριο.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Κιθάρα:Πηνελόπη Broomhead-Πετρομελίδου

Κρουστά:Παναγιώτης Αργυρίου

Μέλη VCT:Μαριλένα Ζουμπούλογλου, Αθανασία Θωμοπούλου, ΡίαΚαραματσούκη, Εύα Καρκαφίρη, Ιωάννα Κιρικλίδου, Μαρία Κονδυλίδου, Πανδώρα Λιασοπούλου, Χριστίνα Μυλώση, Κατερίνα Νικολιδάκη, Μαριάννα Ντίνου, Πηνελόπη Broomhead-Πετρομελίδου, RuthSutton, Καλλιπάτειρα -Χατζηκαλημέρη

Μαέστρος:Σοφία Γιολδάση

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

  • Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (ώρα18:30-19:30)

Παράσταση σύγχρονου χορού με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.Χορεύτριες της Σχολής Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζουν πρόγραμμα σύγχρονου χορού στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου (sitespecificperformance) ζωντανεύοντας διάφορα σημεία του κτηρίου συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Χορεύουν:Δέσποινα Κυριαζή, Τζίνα Χρύση, Δήμητρα Αντωνιάδου, Ελένη Άσπρη, Ιωάννα Κολεγιώργου, Άννα Παπανικολάου, Μαρια Βλάχου, Έλενα Ανδρεάδη, Τζίνα Βίκα,Ελεονώρα Ήλια ,ΛάουραΤσιάτη.

Μουσικοί:Απόστολος Παπαπέτρος (κοντραμπάσο), Ευθύμιος Σφαιρόπουλος

(κοντραμπάσο), Άγγελος Αντώνογλου (κλαρινέτο).

Η είσοδος είναι ελεύθερηγια το κοινό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο τηλ.: 26510 64065 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

 

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of