Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση Γιάννη Στέφου για την επίθεση σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Δήλωση Γιάννη Στέφου για την επίθεση σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα

Σε ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου αναφέρονται τα εξής:

Κατάγομαι από μία περιοχή που η ιστορική της πορεία είναι συνυφασμένη με την αρμονική συμβίωση διαφορετικών εθνοτήτων για αιώνες, ενώ στην σύγχρονη εποχή υπήρξε πεδίο λαϊκών αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία. Μια περιοχή που η πνευματικότητά της και η πολιτιστική της παράδοση την έχουν καταστήσει ανοιχτή, πλουραλιστική, δημοκρατική και αλληλέγγυα.

Στο πλαίσιο αυτής της παράδοσης οι δομές προσφύγων που δημιουργήθηκαν στο νομό αγκαλιάστηκαν από την τοπική κοινωνία. Η συμβίωση μαζί τους ανέδειξε τα δημοκρατικά και βαθιά ανθρωπιστικά αντανακλαστικά της γιαννιώτικης κοινωνίας. Η αρωγή και η στήριξη των δομών με είδη πρώτης ανάγκης και εθελοντική εργασία τόσο από εταιρείες όσο και από πολίτες υπήρξε συγκινητική. Τα χρόνια αυτά που οι δομές φιλοξενίας υπάρχουν στο νομό μας δεν δημιουργήθηκε απολύτως κανένα πρόβλημα και δεν παρατηρήθηκε κανένα φαινόμενο από αυτά που κατά καιρούς βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από άλλες περιοχές της χώρας.

Δυστυχώς, όμως, ο ρατσισμός και η απανθρωπιά έκαναν την εμφάνισή τους το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου και στο νομό μας. Το περιστατικό της Κόνιτσας είναι μια άθλια ενέργεια άνανδρων ανθρώπων, οι οποίοι επέλεξαν να χτυπήσουν με ρόπαλα ανήλικα παιδιά τα οποία έπαιζαν. Αυτή την ώρα στέκομαι μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού και της Κόνιτσας, οι οποίοι τοποθετούνται απέναντι σε τέτοια φαινόμενα βίας. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το περιστατικό και καλώ όλα τα αρμόδια όργανα να πράξουν τα δέοντα, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και οι ένοχοι να τύχουν παραδειγματικής τιμωρίας.

Δείτε Επίσης

Ο.Βλαχονικολός-Όταν σωπαίνουμε μεγαλώνει στα Πανεπιστήμια το τέρας του αυταρχισμού

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τις στιγμές της επίθεσης εναντίον του εντός του Πανεπιστημίου,τις απόψεις του για αρνητικά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of