Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων να εγγραφούν ως μέλη, κάτι το όποιο είχε συμφωνηθεί και εγκριθεί ομόφωνα και από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, μια κίνηση που θα δώσει άλλη δυναμική και αναπτυξιακή πορεία μέσω και της υποστήριξης του Επιμελητηρίου αφού ουσιαστικά  θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί εξειδικευμένο τμήμα με στέλεχος τουρισμού αλλά και γραμματειακή υποστήριξη.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει προσπάθεια για τη σύσταση αρχικά μιας επιτροπής τουρισμού, η οποία βέβαια θα συζητηθεί και με την Περιφέρεια Ηπείρου για να την καλύτερη υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος .

Στόχος της αρχικής αυτής προσπάθειας είναι να μετεξελιχτεί σε μια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία για την ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, στα πρότυπα του φορέα της Χαλκιδικής, η οποία θα πρέπει να εργαστεί για την αναπτυξιακή τουριστική στρατηγική της περιοχής, την υποστήριξη και λήψη αποφάσεων της τουριστικής καμπάνιας, τη στρατηγική της προώθησης μέσω εκθέσεων, καθώς και τις αποφάσεις – τρόπους  προσέλκυσης νέων προορισμών – στόχων.

Επιμελητήριο και Ένωση Ξενοδόχων αποφάσισαν την ενεργοποίηση της πλατφόρμας κρατήσεων filoxeno, που ήδη έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για την καλύτερη και πιο στοχευμένη προσπάθεια κρατήσεων για την ΠΕ Ιωαννίνων, ενώ στο άμεσο μέλλον θα γίνει προσπάθεια διεκδίκησης της σύνδεσης της Εγνατίας με το βόρειο τμήμα της πόλης στην περιοχή Δρίσκου, ένα αίτημα όχι μόνο αναπτυξιακό για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και αίτημα που θα δημιουργήσει αποσυμφόρηση των οχημάτων στο λεκανοπέδιο, αφού μέχρι σήμερα η μόνη είσοδος είναι από την πλευρά της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, καθώς και όλων των εκκρεμοτήτων των αξόνων, όπως η σύνδεση της Εγνατίας με τα Ζαγόρια.

Στα πλαίσια της ευρύτερης συνεργασίας η διεκδίκηση και η συνέργεια θα είναι υψηλά στη ατζέντα των δυο πλευρών, όπως οι διεκδικήσεις των γενικότερων εσωτερικών αξόνων ή βελτιώσεων που εκκρεμούν, τα προγράμματα που πρέπει να υλοποιηθούν, όπως η συνέχιση με μεγαλύτερο προϋπολογισμό του TOURISM 4 ALL για το έτος του 2021, καθώς και η ανάληψη δράσεων για την προσέγγιση χαμηλού κόστους εταιριών.

Ήταν μια πρώτη τηλεδιάσκεψη, αφού σύντομα θα τεθούν εκ νέου και επί τελικής φάσης, η κοινή συνεργασία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων  σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά της διοίκησης του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος, Δημήτριος Δημητρίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Άκης Παπαρούσης, ο Γενικός Γραμματέας, Βασίλειος Βασιλείου, ενώ από την πλευρά της Ένωσης Ξενοδόχων συμμετείχε σύσσωμο το ΔΣ.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...